23 Νοε 2009

ΛεΠΑΤ Σύμφωνο Συμβίωσης στην Αυστρία

Η κυβέρνηση της Αυστρίας συμφώνησε να νομιμοποιήσει το ΛεΠΑΤ Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2010 εάν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Όμως, απαγορεύει την παιδοθεσία στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια και στα λεσβιακά ζευγάρια την γονιμοποίηση με χρήση της IVF μεθόδου και την τεχνητή γονιμοποίηση.

Τα οφέλη που προσφέρονται στο Σύμφωνο Συμβίωσης περιλαμβάνει δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης, της κληρονομιάς και της δίκης σε δικαστήριο. Το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν θα παρέχει όλα τα δικαιώματα που είναι διαθέσιμα στα ετερό ζευγάρια.

Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια δεν θα διοργανώνουν τελετές στα ληξιαρχεία, όπως τα ετερό ζευγάρια. Αντ' αυτού, θα πρέπει να καταχωρήσουν το Σύμφωνο Συμβίωσης στο δημοτικό γραφείο ή στο γραφείο ανώτατης-ου δικαστίνας-η.

Η Υπουργίνα για τα θέματα των Γυναικών, Gabriele Heinisch-Hosek, είχε πιέσει ώστε τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να επιτρέπεται να καταχωρήσουν το Σύμφωνο Συμβίωσης όπως τα ετερό ζευγάρια.

Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο AFP, η Gabriele Heinisch-Hosek είπε ότι ο νόμος είναι ένα «ατελές επίσημο έγγραφο».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 18.11.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/18/austria-allows-civil-partnerships-but-gay-adoption-ban-stays/