13 Δεκ 2009

Η Annise Parker, δημαρχίνα στη πόλη Χιούστον

Το Χιούστον ψήφισε για πρώτη φορά, μια ανοικτά λεσβία δημαρχίνα.

Το Χιούστον η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ ψήφισε για δημαρχίνα την ανοικτά λεσβία, Annise Parker.

Η ως τώρα δημοτική εκπρόσωπος, Annise Parker κέρδισε με 53% στις εκλογές τον αντίπαλό της, Gene Locke, πρώην νομικό σύμβουλο της πόλης.

“Όσες-οι ψηφίζουν στο Χιούστον, άνοιξαν μια πόρτα στην ιστορία”, δήλωσε η Annise Parker σε όσες-ους υποστήριξαν την εκλογή της.

Η καμπάνια για την ψήφο υπήρξε αμφισβητούμενη στο Τέξας, το οποίο έχει 2.2 εκατομμύρια πλήθυσμό, όπου έχει σημειωθεί αντι-ΛεΠΑΤ λόγος μίσους-ρητορική.

Μερικές-οι που είναι κατά των ΛεΠΑΤ και κάποιες θρησκευτικές οργανώσεις επιδοκίμασαν τον Mr Locke και έστειλαν φυλλάδια στις-στους κατοίκους που αποδοκίμαζαν την κα. Annise Parker για “λεσβιακή συμπεριφορά”.

Στο μεταξύ, ΛεΠΑΤ πολιτικές οραγνώσεις από όλη τη χώρα έδωσαν χρηματική χορηγία στην κα. Annise Parker και παρότρυναν τον κόσμο να την ψηφίσει.

Ο Mr Locke ενθάρυνε τις αντι-ΛεΠΑΤ επιθέσεις, αλλά και δύο από τις πιο σημαντικές-ους υποστηρίκτριες-ες του, χρηματοδότησαν επιτροπή πολιτικής δράσης ώστε να παροτρύνουν τον κόσμο να μην διαλέξει την Anise Parker επειδή είχε -επιδοκιμαστεί-εγκριθεί από “ΛεΠΑΤ επιτροπές”

“Αυτή η εκλογή άλλαξε τον κόσμο για τη ΛεΠΑΤ κοινότητα. Θα αλλάξουμε τις ζωές των κατοίκων του Χιούστον προς το καλύτερο, αυτή θα είναι η κυβέρνηση-διοίκηση μου”, δήλωσε η κα. Anise Parker μετά την λήξη της εκλογής το Σάββατο 12.12.09.

Η κα. Annise Parker θα αντιμετωπίσει 130 εκατομμύρια δολάρια έλλειμα, μόλις αναλάβει την δημαρχία στις αρχές του Ιανουαρίου 2010.

Το Χιούστον είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ. Μερικές μικρότερες πόλεις έχουν ήδη ΛεΠΑΤ δημαρχίνες-ους συμπεριλαμβανομένων των Portland, Oregon και Providence, Rhode Island


Το άρθρο το βρήκαμε στι 13.12.09 και το μεταφράσαμε, από το BBC.UK στην http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8410389.stm
Η φωτογραφία είναι από την ημέρα της εκλογής της κα. Annise Parker και είναι παρμένη από το το BBC.UK.