25 Δεκ 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ν.Υόρκης καταδικάζει τον αντι-ΛεΠΑΤ νόμο της Ουγκάντα

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ν.Υόρκης καταδικάζει τον αντι-ΛεΠΑΤ νόμο της Ουγκάντα.

Ο νόμος της Ουγκάντα «συγχέει τις λεσβιακές σχέσεις με την χειρότερη μορφή σεξουαλικότητας»

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ν. Υόρκης έχει καταδικάσει το αντι-λεσβιακό νόμο που θέλει να περάσει το Κοινοβούλιο της Ουγκάντα.

Ο Δρ John Sentamu, που γεννήθηκε στην χώρα της Αφρικής, είπε ότι ο νόμος ο οποίος συζητείται «θυματοποιεί».

Με βάση το πλαίσιο του νόμου, οι ΛεΠΑΤ θα φυλακίζονται ισόβια εάν καταδικαστούν επειδή έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή, και οι ΛεΠΑΤ που έρχονται σε σεξουαλική επαφή με ανήλικη-ο θα θανατόνονται.

Ο Δρ Sentamu είπε στο BBC, η αγγλικανική θρησκευτική κοινότητα έχει δεσμευτεί και αναγνωρίσει ότι οι ΛεΠΑΤ είναι άξιες για τον Θεό.

Απειλή ενίσχυσης

Υπό το νόμο, που προτάθηκε από το βουλευτή David Bahati, όσες δεν αναφέρουν το λεσβιασμό των συγγενισών, φιλενάδων, γνωστών, αντιμετωπίζουν τριετή φυλάκιση.

Υπό τον όρο «κατά συρροή παραβάτιδα-ης» θα αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου.

Ο Δρ Sentamu είπε το ραδιόφωνο του BBC 4, στην εκπομπή «Το σημερινό πρόγραμμα»: «Αντιτάσσομαι στη θανατική ποινή. Είμαι δυστυχής επίσης όταν περιγράφονται οι ανθρώποι, με αυτού του είδους τη γλώσσα που υπάρχει σε αυτό το νόμο».

Πρόσθεσε πως είναι ολοφάνερο, ότι όχι μόνο ο νόμος θυματοποιεί, αλλά και πως «μειώνει ανησυχιτικά τις-τους ανθρώπους».

Επίσης επισήμανε ότι ο υπάρχων νόμος της Ουγκάντα, είχε ήδη διάταξη που φυλακίζει τις ΛεΠΑΤ, για τη συμμετοχή τες σε ΛεΠΑΤ σχέσεις, δράσεις.

Ο νέος νόμος θέλει στο όριο των 14-ετών, που ήδη υπάρχει, να αυξήσει την ποινή σε ισόβια.

Ο Δρ Sentamu είπε: «Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, ότι οι υπάρχοντες νόμοι στην Ουγκάντα και χωρίς αυτόν τον προς ψήφιση νόμο, κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Η Σουηδία έχει απειλήσει ότι θα αποσύρει την οικονομική ενίσχυση εάν ο αντι-ΛεΠΑΤ νόμος εγκριθεί και η Αφρικανή Υπουργίνα, βαρόνη Kinnock έχει ανακοινώσει τις ανησυχίες της στον ομόλογό της στην Ουγκάντα.

Ο κ. Bahati, από το Εθνικό Αντιστασιακό Κίνημα (NRM), είπε: «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το λεσβιασμό ως δικαίωμα. Είμαστε μετά την αμαρτία, όχι οι αμαρτωλές-οι. Τις-τους αγαπάμε - και θέλουμε για να μετανοήσουν και να επιστρέψουν". “Δεν είναι ένας εγγενής προσανατολισμός, είναι μια επίκτητη συμπεριφορά και μπορεί κάποια να την ξεμάθει».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 24. 12.09 και το μεταφράσαμε, από την bbc.co.uk στην http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8429699.stm