31 Δεκ 2009

Η πρώτη λεσβία στρατάρχισα στις ΗΠΑ

Ως στρατάρχισσα τοποθετείτε για πρώτη φορά μια ανοικτά λεσβία στις ΗΠΑ.

Η υποδιεύθυντρια της αστυνομίας της Minneapolis, κυρία Sharon Lubinski στις 28.12.09 τοποθετήθηκε ως Στρατάρχισσα της Αστυνμίας στη Μινεσότα.

Είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία στρατάρχισσα και η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή τη θέση στη Minnesota.

Η κα. Lubinski ορίσθηκε από τον Πρόεδρο Barack Obama. Έχει υπηρετήσει 20 χρονιές ως υποδιευθύντρια της αστυνομίας.

Σε μια δήλωση με την ευκαιρία του διορισμού της, ο πρόεδρος Obama είπε: «Η κα. Lubinski έχει αφιερώσει τη σταδιοδρομία της στον ευγενή σκοπό της προστασίας των συνανθρώπων της».

« Έχει επιδείξει εξαιρετικό θάρρος στην αναζήτηση της δικαιοσύνης, και είναι τιμή μου σήμερα, να την ορίσω για να συνεχίσει την ανιδιοτελή εργασία της ως στρατάρχισσα της αστυνομίας των ΗΠΑ στην Minnesota».

Η κα. Lubinski είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press: «Νομίζω πως είναι συναρπαστικό το να υπηρετώ το ομοσπονδιακό σύστημα».

Η ίδια πρόσθεσε: «Το να είμαι λεσβία είναι ένα μέρος-τμήμα αυτής που είμαι, αλλά σκέφτομαι ότι το ακόμα σημαντικό μέρος-τμήμα, είναι ότι ουσιαστικώς τα αστυνομικά τμήματα απεικονίζουν-αντανακλούν τις κοινότητες που υπηρετούν, είτε είναι σε τοπικό είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 30.12.09 και το μεταφράσαμε, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/12/30/first-lesbian-us-marshall-confirmed/