11 Δεκ 2009

Στρασβούργο για την Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

10 Δεκεμβρίου, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαωμάτων.

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να εξακολουθήσουν στο διαδίκτυο!»

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland

Στρασβούργο, 9.12.2009 - ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland, έδωσε σήμερα το ακόλουθο μήνυμα υπογραμίζοντας την ημέρα ανθρώπινων δικαιωμάτων:

«Η ελευθερία έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που διαφυλάσσεται στη Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένας πυλώνας της Ευρώπης που ξέρουμε σήμερα.
Ζούμε στην εποχή της τεχνολογικής καινοτομίας και της προώθησης της παγκοσμιοποίησης, όπου η ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνεχίσει να είναι κεντρική στο όραμα μας για την Ευρώπη.
Το Διαδίκτυο είναι ένας χώρος δημιουργικότητας και τεράστιας ευκαιρίας, αλλά μπορεί επίσης να παρουσιάσει απειλές στην ιδιοτηκότητα μας και κινδύνους σχετικούς με όλα τα είδη του κυβερνοεγκλήματος.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι το Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά για να προωθήσει τη διάκριση και την εχθρότητα. Γιαυτό η ελευθερία έκφρασης δεν είναι ένα απόλυτο δικαίωμα, είναι ένα δικαίωμα που συνοδεύεται από ευθύνη. Έτσι πρέπει να είναι το διαδίκτυο.

Επ' ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και αναγνώρισης των πολλών ουσιαστικών προόδων στην προστασία και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το Συμβούλιο της Ευρώπης θα επιδιώξει τη στενή συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα για να σιγουρευτεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και προωθούνται και προστατεύονται από την κατάχρηση on-line».


Τμήμα Τύπου Συμβουλίου της Ευρώπης


Το άρθρο το βρήκαμε στις 10.12.09 στην https://wcd.coe.int //ViewDoc.jsp?Ref=PR940(2009)&Language=lanEnglish&Ver=original&BackColorInternet=F5CA75&BackColorIntranet=F5CA75&BackColorLogged=A9BACE