14 Δεκ 2009

Τελευταία η Ελλάδα στις δράσεις για το κλίμα

[...] Τελευταία η Ελλάδα στις δράσεις για το κλίμα

Στο μεταξύ, στις τελευταίες θέσεις των 57 μεγαλύτερων ρυπαντριών του πλανήτη βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα, βάσει των επιδόσεων και πολιτικής της για το κλίμα, όπως παρουσιάστηκε σήμερα σε ετήσια έκθεση αξιολόγησης στην Κοπεγχάγη.

Ο Δείκτης Κλιματικών Επιδόσεων της Germanwatch και του δικτύου CAN, στο οποίο μετέχουν το WWF και η Greenpeace κατατάσσει τη χώρα μας στην 54η χειρότερη θέση, αποτέλεσμα της αδράνειας των τελευταίων ετών.

Την κλιματική πορεία αυτών των 57 χωρών και τις δράσεις που έχουν ήδη αναλάβει για το κλίμα, αξιολογεί ο «Δείκτης Κλιματικών Επιδόσεων», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την περιβαλλοντική οργάνωση Germanwatch, και το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων CAN, στο οποίο μετέχουν το WWF και η Greenpeace.
Τα αποτελέσματα δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης έμειναν κενές, καθώς καμιά χώρα δεν συνεισφέρει επαρκώς στην προσπάθεια συγκράτησης της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από 2ο C.

Ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση.


Το απόσπασμα του άρθρου το βηκαμε στις 14.12.09 στην εφημερίδα Τα νέα, στην http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4551136
Σήμερα, που το Συμβούλιο Της Επικρατείας, αποφάσισε την απαγόρευση του κυνηγιού και οι ομάδες στο face book μαζεύουν υπογραφές υποστήριξης της απόφασης. Τονίζεται η αδυναμία εφαρμογής των νόμων παρά την ελληνική πολυνομία. Ευαγγελία Βλάμη