21 Δεκ 2009

Αύξηση λεσβοφοβίας στην Αγγλία

Οι αριθμοί από τη Εισαγγελία του Στέμματος -Crown Prosecution Service (CP) παρουσίασαν άνοδο κατά 10% σε τέσσερεις χρονιές, ως προς τον αριθμό καταδίκης των ανθρώπων για ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα μίσους.

Η Εισαγγελία του Στέμματος CP άρχισε να καταγράφει τα στοιχεία όσον αφορά τα ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα από το 2005, αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, χωριστά για την κάθε ομάδα.

Οι στατιστικές αφορούν τις περιπτώσεις όπου η CP αποφάσισε να διώξει ποινικώς. Λιγότερες περιπτώσεις αναφέρθηκαν στη CP από ότι στην αστυνομία αυτή τη χρονιά, έναντι της 2007-2008.

Το γενικό ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων για όλα τα εγκλήματα μίσους ήταν 82% πέρυσι. Για τα ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα, ο αριθμός ήταν 81%, εμφανίζεται μια άνοδος 71% το 2006-2007.

Τα στοιχεία για το 2008-9 δείχνουν ότι η CP αποφάσισε να διώξει ποινικώς την κατηγορούμενη-ο στο 65% των περιπτώσεων, εμφανίζεται μια άνοδος σε 54% από το 2006-7.

Η CP αναγνώρισε ότι έχασε το στόχο μείωσης των μη καταγγελμένων ΛεΠΑΤφοβικών εγκλημάτων κατά 1.5%. Ο στόχος ήταν 18% τοις εκατό, αν και οι αριθμοί από το τελευταίο τέταρτο έδειξαν ότι 21% των διώξεων ήταν ανεπιτυχές.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, 78% των κατηγορουμένων για ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα μίσους το 14% ήταν λευκές Βρετανίδες και το 86% ήταν λευκοί Βρετανοί.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις αυξήθηκαν από 58% σε 67% τις τελευταίες τέσσερεις χρονιές.

Οι επιτυχείς διώξεις για εγκλήματα μίσους λόγω της φυλής, της θρησκείας και της αναπηρίας έχουν αυξηθεί επίσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ο Starmer Keir, διευθυντής των δημόσιων κατηγόρων, είπε: «Η CP θεωρεί τα ΛεΠΑΤ εγκλήματα ως ιδιαίτερα σοβαρά επειδή υπονομεύουν το ανθρώπινο δικαίωμα να αισθανόμαστε ασφαλείς για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μας και να είμαστε ασφαλείς μέσα στον σξουαλικό προσανατολισμό μας. Έχουμε αποφασίσει να παίξουμε το ρόλο μας, να φέρουμε αυτές τις παραβάσεις στη δικαιοσύνη και να υποστηρίξουμε θύματα και μάρτυρες».

Πρόσθεσε: «Αυτή η έκθεση-αναφορά δείχνει ότι η απόδοσή μας στη δίωξη αυτών των περιπτώσεων, βελτιώθηκε συνεχώς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών. Εντούτοις, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για βελτίωση με τον τρόπο που εξετάζουμε το ΛεΑΠΤφοβικό έγκλημα μίσους. Παραδείγματος χάριν, θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να υποστηρίξουμε τα θύματα αυτού του τύπου εγκλήματος και να τα κρατήσουμε συνδεδεμένα με τις υποθέσεις».

Η Γενική Εισαγγελεία, των βαρόνων της Σκωτίας, η οποία επιτηρεί την CP, είπε: «Τη δεύτερη χρονιά, η έκθεση CP όλων αυτού του είδους των εγκλημάτων στέλνει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν υπάρχει καμία ιεραρχία των εγκλημάτων μίσους - είναι όλα εξίσου διαβρωτικά στην κοινωνία και στα θύματα.

Η ΛεΠΑΤ ΜΚΟ «Stonewall» είπε πως ελπίζει ότι οι αριθμοί θα ενθαρρύνουν περισσότερα θύματα ώστε να καταγγέλουν τα ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα.

Μια εκπρόσωπος είπε: «Η Stonewall έχει συνεργαστεί στενά με την αστυνομία, το Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης και τις ΛεΠΑΤ ώστε να εξασφαλίσουν πως τα ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα μίσους θα καταγγέλονται με περισσότερη εμπιστοσύνη.

«Η έρευνα YouGov της Stonewall πέρυσι διαπίστωσε ότι 1 στις 5 ΛεΠΑΤ έχει έχει βιώσει ένα ΛεΠΑΤφοβικό έγκλημα μίσους ή ένα επεισόδιο τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλά 3 στις 4 ΛεΠΑΤ δεν τα ανέφεραν-κατείγγειλαν στην αστυνομία - συχνά επειδή σκέφτηκαν ότι η αστυνομία δεν θα ήθελε ή δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα ευρήματα θα ενθαρρύνουν περαιτέρω τις ΛεΠΑΤ ώστε να αναφέρουν-καταγγέλουν όλα τα ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα ή επεισόδια μίσους».

Οι αριθμοί της Μητροπολιτικής αστυνομίας που δημοσιεύθηκαν αυτό το φθινόπωρο παρουσίασαν άνοδο κατά 18% οι αναφορές-καταγγελίες ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα τη περασμένη χρονιά.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία ενός γκέι στη πλατεία Τραφάλγκαρ. Τρεις έφηβοι έχουν κατηγορηθεί για την ανθρωποκτονία.

Παρά τη συγκλονιστική επίθεση, η αστυνομία επιδίωξε να καθησυχάσει τις ΛεΠΑΤ, ότι τα βίαια γεγονότα δεν αυξάνονταν.

Έρευνα της Stonewall για ΛεΠΑΤ εγκλήματα το 2008 σε 1.700 ΛεΠΑΤ.

Διαπίστωσε ότι 1 στις 5 ΛεΠΑΤ είχε βιώσει ένα ΛεΠΑτ φοβικό έγκλημα ή περιστατικό μίσους τις τελευταίες τρείς χρονιές, ενώ 1 στις 8 ήταν θύμα το 2007.

3 στις 4 που βίωσαν ΛεΠΑΤφοβικά εγκλήματα ή επεισόδια μίσους δεν τα ανέφεραν-κατείγγειλαν στην αστυνομία.

Μόνο το 6% τα ανέφεραν σε άλλες-ους.

7 στις 10 δεν ανέφεραν τα εγκλήματα ή τα επεισόδια-περιστατικά μίσους σε καμία-αν.

1 στις 6 που βιώσε ΛεΠΑΤφοβικά επεισόδια- περιστατικά τις τρείς τελευταίες χρονιές, βίωσε σωματική επίθεση.

8% των εγχρώμων και εθνικά μειοντικών ΛεΠΑΤ βίωσαν μια σωματική επίθεση ως ΛεΠΑΤφοβικό επεισόδιο-περιστατικό μίσους, έναντι του 4% τού συνόλου των ΛεΠΑΤ.

1 στις 6 ΛεΠΑΤ τις τρεις τελευταίες χρονιές δέχτηκαν προσβολές-βρισιές ή παρενοχλήσεις , επειδή ήταν ΛεΠΑΤ.

1 στις 8 ΛεΠΑΤ που βίωσαν ΛεΠΑΤφοβικά επεισόδια-περιστατικά μίσους έχουν βιώσει ανεπιθύμητη σεξουαλική επαφή ως τμήμα-μέρος του επεισοδίου-περιστατικού.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 18.12.09 και το μεταφράσαμε, από τηνPink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/12/18/convictions-for-homophobic-hate-crime-increase/