31 Δεκ 2009

Έλλειψη μέριμνας σε ΛεΠΑΤ ηλικιωμένες

Οι συνταξιούχες-οι παρακολουθούν-ελέγχουν την έλλειψη μέριμνας στα θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ηλικιωμένες-οι από την δυτική πόλη Cumbrian ρωτήθκαν για το σεξουαλικό προσανατολισμό τες σε ένα ερωτηματολόγιο που πραγματοποιήθηκε από το τοπικό νομαρχιακό συμβούλιο.

Ως τμήμα μιας δοκιμαστικής έρευνας από το τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών για ενήλικες στο Egremont, ο σκοπός είναι να ελεγχθεί οποιοδήποτε είδος μεροληπτικής πρακτικής όταν έχουν οι ηλικιωμένες-οι απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες φροντίδας.

Μια εκπρόσωπος του νομαρχιακού συμβουλίου είπε στην ηλκτρονική εφημερίδα «Newsandstar» ότι ήταν αναγκαίο το συμβούλιο «να αναπτύξει την εργασία που ήδη έχει αναλάβει, για να βελτιώσει τη επαγρύπνηση για τις ΛεΠΑΤ και τη δυνατότητα πρόσβασης των υπηρεσιών στις ΛεΠΑΤ» και υποστήριξε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνονται θα επιτρέψουν στο προσωπικό «να προσδιορίσει οποιαδήποτε ποιοτικά κενά» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε ζητήματα ή συμπεριφορές-τάσεις.

Εντούτοις εκείνες-οι που διαφωνούν με την κοινοποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού τες σε μια βάση δεδομένων υποστήριξαν ότι θα κάνει μικρή διαφορά δεδομένου ότι οι ΛεΠΑΤ θα είναι ακόμα απρόθυμες να το αποκαλύψουν. «Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι ΛεΠΑΤ που είναι ευχαριστημένες από τη σεξουαλικότητά τες θα απαντήσουν, και οι ΛεΠΑΤ που δεν είναι, θα απαντήσουν στις υπηρεσίες ότι είναι «ετερό!». Η ηπηρεσίες είναι και πρέπει να είναι ανοικτές σε κάθε κριτική και να εμπιστεύονται τα κριτήρια που έχουν τεθεί», εξήγησε σε μια αναγνώστρια στην ηλεκτρονική συζήτηση που υπάρχει στην εφημερίδα newsandstar.co.uk.

Μέχρι σήμερα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ήταν ένα ιδιωτικό ζήτημα, αλλά από τώρα και στο εξής και σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης από την Επιτροπή Ποιοτικής Μέριμανς, οι κοινωνικές υπηρεσίες ενηλίκων του νοαμαρχιακού συμβουλίου Cumbria θα περιλάβουν σύντομα αυτήν την ερώτηση παράλληλα με τις δημογραφικές πληροφορίες όπως η ηλικία, η υπηκοότητα, το φύλο τη φυλή κλπ.

Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο αριθμός των ΛεΠΑΤ στη Cumbria. Εντούτοις, το προσωπικό των δημοσίων βιβλιοθηκών του νομού υπολογίζει πως είναι περίπου 20.000 και 25.000, μετά από την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων από το 2007.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 15.12.09 και το μεταφράσαμε, από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#6237