31 Δεκ 2009

Συμπαράσταση σε ΛεΠΑΤ που πενθούν

Το Ίδρυμα Ξενώνα της Ιρλανδίας ξεκινά την δημιουργία ενός οδηγού στήριξης των ΛεΠΑΤ χήρων.

Οι ΛεΠΑΤ χήρες-οι αντιμετωπίζουν μοναδικές συγκρούσεις-προκλήσεις όταν οι συντρόφισές τες πεθαίνουν, είπε αυτή την εβδομάδα το Ίδρυμα Ξενώνα της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιρλανδικά Χρονικά, μια νεα σειρά οδηγειών απώλειας-πένθους πραγματοποιήθηκε από το «Δίκτυο ΛεΠΑΤ Ισότητας» σε μία προσπάθεια να να καταπολεμηθούν τα κενά των υπηρεσιών και της υποστήριξης.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Ίδρυμα Ξενώνος της Ιρλανδίας διαπίστωσε ότι το προσωπικό των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης ήταν μερικές φορές συνένοχο στην ενίσχυση της μη ορατότητας της συζύγου-συντρόφισσας.

«Δυστυχώς, ως κοινωνία, φαίνεται ακόμα να επικυρώνουμε μερικές απώλειες πολύ περισσότερο από άλλες,» είπε χθες, η Δόκτωρρ Susan Delaney, διευθύντρια της υπηρεσίας απώλειας-πένθους στο Ίδρυμα Ξενώνος της Ιρλανδίας. «Η επιζώσα σύζυγος-συντρόφισσα σε μια λεσβιακή σχέση δεν δίνεται πάντα η ίδια φροντίδα και υποστήριξη που δίνετα σε μια ετερό χήρα-ο», είπε.

Μερικές φορές οι ισόβιες σχέσεις είναι κρυμμένες ή αόρατες και συχνά η απώλεια και η θλίψη -στεναχώρια δεν αναγνωρίζεται, είπε ο Odhrán Allen του «Δικτύου ΛεΠΑΤ Ισότητας». «Αυτό έχει οδηγήσει τις ισόβιες συζύγους-συντρόφισσες να κάθονται στο πίσω μέρος της εκκλησίας, μη αναγνωρισμένες, αστήρικτες και μόνες».

Το κύριο μήνυμα των οδηγιών είναι ότι οι ΛεΠΑΤ που έχουν χάσει την σύζυγο-συντρόφισσα χρειάζονται την ίδια υποστήριξη με τις-τους ετερό.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.12.09 και το μεταφράσαμε, από το περιοδικό DIVA για αμφισεξουαλικές και λεσβίες, στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#6237