16 Δεκ 2009

Δεν καλούνται ουσιώδεις μάρτυρες στη δίκη του Αλέξη

«Δεν καλούνται ουσιώδεις μάρτυρες στη δίκη του Αλέξη»

«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μην καλούνται στο ακροατήριο μάρτυρες που είδαν τον Επαμ. Κορκονέα να πυροβολεί κατευθείαν εμπρός με τεντωμένα χέρια και να καλούνται όσες-οι μας λένε ότι ήταν αιμοδότης ή πρόσκοπος;».

Το ερώτημα αυτό θέτει η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ζητώντας από τον αρμόδιο εισαγγελέα εν όψει της δίκης για τη δολοφονία του γιου της να καλέσει πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα, η εξέταση των οποίων συνδέεται με κρίσιμα ζητήματα και όπως προκύπτει από τη δικογραφία, δεν έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μαρτύρων.

Με την αίτησή της, διά του δικηγόρου κ. Χρίστου Μυλωνόπουλου, η κ. Τζ. Τσαλικιάν επισημαίνει ότι «παρά τον μεγάλο αριθμό επουσιωδών μαρτύρων, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα όλως περιέργως ότι δεν καλούνται ουσιωδέστατες-οι, σημαντικότατες-οι και καίριες-οι μάρτυρες».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «δεν καλείται να καταθέσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος αν και διορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος από τον κατηγορούμενο Κορκονέα, διαψεύδει αυτόν κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ως προς τον ουσιώδη ισχυρισμό του ότι πυροβόλησε στον αέρα αναγράφοντας στην έκθεσή του ότι η βολή υπήρξε με τον δράστη αντίκρυ του θύματος».


Το άρθρο στις 16.12.09 στην εφημερίδα τα Νέα, στην http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4551409&ct=1