25 Δεκ 2009

Έρευνα λεσβοφοβίας, της αστυνομίας Metropolitan

Μια έρευνα της Metropolitan αστυνομίας έδειξε, ότι οι λεσβίες είναι μέχρι επτά φορές λιγότερο πιθανών, να αναφέρουν λεσβοφοβικό έγκλημα από ότι οι γκέι.

Η έρευνα, που βασίζεται στην έρευνα του 2002, που πραγματοποιείται έκτοτε εξ ονόματος του Υπουργείου Εσωτερικών, συγκεκριμένα εξέτασε λεσβίες που βίωσαν βία και κακοποίηση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και του φύλου τες.

Ανεξάρτητη έρευνα δείχνει ότι αν και το ποσοστό καταγγελίας, που η έρευνα της αστυνομίας έδειξε, είναι διαφορετικό μεταξύ λεσβιών και γκέι, τα ποσοστά των περιστατικών ΛεΠΑΤφοβικών εγκλημάτων είναι ίδια και για τα δύο φύλα.

Τα ευρήματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία Metropolitan και άλλους δικαστικούς οργανισμούς ώστε να ενθαρρύνουν τις λεσβίες να εμπιστεύονται την αστυνομία και να εξασφαλίσουν ότι οι δράστριες-ες της ΛεΠΑΤφοβικής βίας, θα συλλαμβάνονται.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο διοικητής Mark Simmons, που είναι προϊστάμενος των ΛεΠΑΤ ζητημάτων της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών, είπε: «Η αστυνομία Metropolitan είναι πλήρως δεσμευμένη για την αντιμετώπιση-παρεμπόδιση του εγκλήματος μίσους σε όλες τις μορφές του, συμπεριλαμβανομένου του ΛεΠΑΤφοβικού εγκλήματος. Θα εργαστούμε για μια αποτελεσματική συνεργασία με τα θύματα, τις ΛεΠΑΤ οργανώσεις που είναι επικεντρωμένες σε αυτό το θέμα και άλλους φορείς ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, ταυτοχρόνως θα αντικρούσουμε σθεναρώς τις δράστριες-ες».

Ο Simmons συνέχισε: «Προσπαθούμε να αναπτύξουμε την αξιοπιστία μας και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων έτσι ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες καταγγελιών, όταν είναι θύματα εγκλήματος μίσους και να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τα θύματα καθώς επίσης και με άλλα μέλη της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων των ΛεΠΑΤ».

Αυτό το πρόγραμμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης περιλαμβάνει εθνικές εκστρατείες της αστυνομίας όπου θα δώσει έμφαση στα εγκλήματα μίσους και την αλλαγή νομοθεσίας, όπως η υποκίνηση εχθρότητας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η Deborah Gold, διευθύντρια της οργάνωσης Galop, που εργάζεται για τα εγκλήματα εναντίον των ΛεΠΑΤ, είπε ως απάντηση στην έρευνα: "Χαιρετίζουμε αυτήν την έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών, που επεκτείνει την κατανόησή μας για την λεσβοφοβία που βιώνουν οι λεσβίες, και παρέχει περαιτέρω στοιχεία στο γεγονός ότι οι λεσβίες και οι ετερό γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό αναζητήσουν και να λάβουν βοήθεια".

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να βελτιώσουμε τη στρατηγική και την ανταπόκρισή της σε αυτά τα ζητήματα, έως ότου οι λεσβίες αισθανθούν αρκετά ασφαλείς να προχωρήσουν. Η Galop μπορεί να παρέχει συμβουλές και υποστήριξη σε λεσβίες και αμφισεξουαλικές, που έχουν βιώσει περιστατικά μίσους, σεξουλική βία ή κακοποίηση από την οικογένεια, την σχέση ή την δημόσια σφαίρα. Θα ωθήσουμε τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές να μας πουν για τις εμπειρίες τες, έτσι ώστε μπορούμε να τις υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε να σταματήσει το έγκλημα μίσους».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 17.6.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-12863.html/