8 Δεκ 2009

Το New Jersey αποφασίζει για τον ΛεΠΑΤ γάμο

Η Σύγκλητος του Νιου Τζέρσεϋ, των ΗΠΑ θα εξετάσει το θέμα του ΛεΠΑΤγάμου την επόμενη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν το νομοθετικό σώμα της Νέας Υόρκης ψήφισε την απόρριψη του.

Ο γερουσιαστής Ray Lesniak είπε, ότι ονόμος θα έρθει ενώπιον της επιτροπής στις 7.12.09 και η ψηφοφορία είναι στις 10.12.09.

Απευθυνόμενος στις ΛεΠΑΤομάδες στην είσοδο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ray Lesniak είπε ότι ήταν αισιόδοξος για τις 21 ψήφους που απαιτούνται για να περάσουν το δισεκατομμύριο.

Οι υποστηρίκτιες-ες της Συγκλήτου ήταν απρόθυμες-οι να ψηφίσουν για το νόμο προτού να θεωρήσουν ότι συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να περάσει.

Ο κυβερνήτης Jon Corzine έχει πει ότι θα υποστηρίξει το ΛεΠΑΤγάμο, αν και ο εκλεγμένος-κυβερνήτης ο Chris Christie, θα τεθεί στο γραφείο του τον επόμενο μήνα, έχει πει ότι θα θα θέσει βέτο στο νόμο.

Το Σεπτέμβριο, οι δημοκρατικές-οι πολιτικοί του Νιου Τζέρσεϋ απαίτησαν μια Συνταγματική τροπολογία το 2010, που θα επιτρέψει σε όσες-ους ψηφίζουν να αποφασίσουν εάν ο ΛεΠΑΤγάμος να είναι νόμιμος.

Εάν η προσπάθεια-κίνηση πετύχει, το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφορία το Νοεμβρίο 2010, με τις-τους ψηφοφόρους να ερωτώνται εάν επιθυμούν μια Συνταγματική τροπολογία απαγόρευσης του ΛεΠΑΤ γάμου.

Μια έρευνα στις-στους ψηφοφόρους του Νιου Τζέρσεϋ τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι μόλις μια ελάχιστη πλειοψηφία αντιτάχθηκε στο ΛεΠΑΤ γάμο.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Quinnipiac University, διαπίστωσε ότι 49% των 1.615 ψηφοφόρων αντιτάχτηκαν, με 46% ήταν υπέρ. Το υπόλοιπο 5% ήταν αβέβαιο.

Στο Νιου Τζέρσεϋ ισχύει το Σύμφωνο Συμβίωσης.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.12.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/12/04/new-jersey-senate-to-vote-on-gay-marriage-next-week/