25 Δεκ 2009

Ο κληρικός Reginald Jackson λέει ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος είναι ηθικό και όχι πολιτικό ζήτημα

Ο ΛεΠΑΤ γάμος: Για τις Αφροαμερικανίδες-ες είναι ηθικό και όχι πολιτικό ζήτημα.

Ο κληρικός Reginald Jackson, κηρύσσει στα μέλη της εκκλησίας τού ST Matthew, αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία μεθοδιστριών-ων στο Orange, του Νιου Τζέρσεϋ ενάντια στην ισότητα του ΛεΠΑΤ γάμου. Σκέφτεστε ότι αυτή η τοποθέτηση είναι απόρροια παράδοσης από τις νότιες συντηρητικές-ους που ήταν υπέρ της δουλείας και η οποία ενσωματώθηκε;

Το Νιου Τζέρσεϋ σήμερα βρίσκεται στο σημείο μηδέν για τη συζήτηση και τη διαμάχη για το ΛεΠΑΤ γάμο. Το έθνος θα παρακολουθεί ώστε να δει τι θα κάνει το νομοθετικό σώμα όταν θα ψηφίζει η Σύγκλητος για το ζήτημα. Είναι αμφίβολο αν έχει συγκεντρώσει τις 21 ψήφους απαραίτητες για την έγκριση.

Αλλά η ερώτηση είναι, πού βρίσκονται οι Αφρο-αμερικανίδες-οι σε ότι αφορά το ζήτημα του ΛεΠΑΤ γάμου και γιατί; Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ψηφοφορία της Quinnipiac, μια μεγάλη πλειοψηφία των Αφροαμερικανίδων-ων, 61% είναι κατά σε σχέση με το 28% που είναι υπέρ του ΛεΠΑΤ γάμου. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στο Νιου Τζέρσεϋ, αλλά σε εθνικό επίπεδο. Πολλές-οι μπορεί να εκπλαγούν, αλλάΑφροαμερικανίδες-οι είναι ιστορικά συντηρητικές-οι σε ζητήματα ηθικής.

Οι υποστηρίκτριες-ες του ΛεΠΑΤ γάμου λένε, ότι ο γάμος είναι ζήτημα πολιτικών δικαιωμάτωνκαι μετά από όλα όσα έχουν περάσει οι Αφροαμερικανίδες-οι για τα δικαιώματα, θα έπρεπε να είναι ενθαρρυντικές-οι. Οι περισσότερες-οι Αφροαμερικανίδες- οι, εντούτοις, δεν εξετάζουν το ΛεΠΑΤ γάμο, ως θέμα πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά περισσότερο ως θρησκευτικό ή θεολογικό ζήτημα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 10.12.09 και το μεταφράσαμε από την http://10thousandcouples.com/issue/december-2009/article/gay-marriage-for-blacks-it-s-a-moral-not-political-issue