7 Δεκ 2009

Σχόλια επισκόπου για την λεσβία επίσκοπο Rev Mary Glasspool

Ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντμπουρυ Δρ Rowan Williams επέκρινε την εκλογή μιας λεσβίας βοηθού επισκόπου στο Λος Άντζελες, λέγοντας πως απειλεί τη συνοχή της Αγγλικανικής Εκκλησίας.
Η Mary Glasspool από την Maryland, 55χρόνων, είναι η πρώτη λεσβία επίσκοπος που εκλέγεται από το 2003. Επιλέχτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αλλά ο Rowan Williams είπε πως ο διορισμός της εγείρει «πολλές σοβαρές ερωτήσεις» και πρότεινε ότι οι επίσκοποι πρέπει να απορρίψουν την λεσβία επίσκοπο.

«Η διαδικασία της επιλογής εντούτοις είναι μόνο κατά ένα μέρος πλήρης. Η εκλογή πρέπει να επιβεβαιωθεί, ή να απορριφθεί, από τους επισκόπους και τις επισκοπικές μόνιμες επιτροπές.

«Αυτή η απόφαση θα έχει τις πολύ σημαντικές επιπτώσεις».

«Οι επίσκοποι της Θρησκευτικής Κοινότητας έχουν συλλογικά αναγνωρίσει ότι μια περίοδος ευχάριστου περιορισμού, για τις πράξεις που είναι αντίθετες προς το μυαλό της θρησκευτικής κοινότητας, είναι απαραίτητη εάν οι εγγυήσεις-δεσμοί αμοιβαίας αγάπης θέλουμε να διατηρηθούν.

Τον Ιούλιο, ο Αγγλικανικός κλήρος και οι κοσμικές-οι στις ΗΠΑ ψήφισαν απορρίπτοντας μια τρίχρονη παύση στην καθαγίαση του ΛεΠΑΤ κλήρου- ιεροσύνης.

Η Rev Mary Glasspool αναφέρθηκε στο σεξουαλικό προσανατολισμό της σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 5.12.09: «Οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων που έχει καταπιεστεί από οποιαδήποτε-οποιονδήποτε , που είναι απομονωμένη, αποδεχτήτε την λαχτάρα-επιθυμία τες-τους για δικαιοσύνη και ίσα δικαιώματα».

Πρόσθεσε: « Είμαι πολύ συγκινημένη για το μέλλον ολόκληρης της Επισκοπικής Εκκλησίας, και βλέπω την επισκοπή του Λος Άντζελες να οδηγεί στο δρόμο του μέλλοντος».

Σχόλια για τον Rowan Williams είναι πιθανό να προέλθουν μέσα από την κριτική των φιλελευθέρων αγγλικανών και τις ΛεΠΑΤ ομάδες αφότου αρνήθηκε να σχολιάσει δημόσια τον αντι-ΛεΠΑΤ νόμο που συζητείται αυτήν την περίοδο στη Βουλή της Ουγκάντα. Που θα επισύρει ποινή θανάτου ή ισόβια για τις ΛεΠΑΤ.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 7.12.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/12/07/archbishop-of-canterbury-criticises-lesbian-bishops-appointment/