22 Ιαν 2010

Ισπανια 23


Όγδοη Μεταβατική Διάταξη. Μεταβατικό καθεστώς επιδόματος ανεργίας
Το ύψος του επιδόματος ανεργίας που θεσπίζεται στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 217 του Γενικού νόμου Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με τη διατύπωση του παρόντος νόμου, ισχύει για τα δικαιώματα επιδόματος ανεργίας που θεμελιώνονται από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Ένατη Μεταβατική Διάταξη. Διεύρυνση της διακοπής της σύμβασης εργασίας
Η Κυβέρνηση διευρύνει προοδευτικά και σταδιακά τη διάρκεια της διακοπής της σύμβασης εργασίας λόγω πατρότητας, που θεσπίζεται στην ενδέκατη συμπληρωματική διάταξη στην ενδέκατη παράγραφο και στη δέκατη ένατη συμπληρωματική διάταξη στην έκτη παράγραφο του παρόντος νόμου, μέχρι την επίτευξη του στόχου των τεσσάρων εβδομάδων άδειας πατρότητας μέσα σε 6 χρόνια από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Δέκατη Μεταβατική Διάταξη. Εκπόνηση της έκθεσης αντίκτυπου στο φύλο
Η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2007, θα εφαρμόσει με κανονιστικές πράξεις το νόμο περί του αντίκτυπου στο φύλο, προσδιορίζοντας τους δείκτες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την εκπόνηση των σχετικών εκθέσεων.
Ενδέκατη Μεταβατική Διάταξη .
Η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2007, θα ιδρύσει το Ταμείο Εγγυήσεων που προβλέπεται στη μόνη συμπληρωματική διάταξη του νόμου15/2005, της 8ης Ιουλίου που τροποποιεί τον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε θέματα χωρισμού ή διαζυγίου που δημιουργήθηκε και προικοδοτήθηκε αρχικά από την πεντηκοστή τρίτη συμπληρωματική διάταξη του νόμου 42/2006, της 28ης Δεκεμβρίου του Γενικού Προϋπολογισμού του Κράτους για το έτος 2007.
Διάταξη μόνη περί καταργούμενων κανόνων.
Καταργούνται οι διατάξεις ιεραρχικά ισοδύναμου ή κατώτερου επιπέδου που αντιβαίνουν πλήρως ή εν μέρει τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
Πρώτη Τελική Διάταξη. Συνταγματική θεμελίωση
1. Οι διατάξεις που περιέχονται στον Προκαταρκτικό Τίτλο, στον Τίτλο I, στο Κεφάλαιο I του Τίτλου II, στα άρθρα 28 έως 31 και στην πρώτη συμπληρωματική διάταξη του παρόντος νόμου αποτελούν ρύθμιση των θεμελιωδών όρων που διασφαλίζουν την ισότητα όλων των ισπανών κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους και την εκπλήρωση των συνταγματικών υποχρεώσεων τους σύμφωνα με το άρθρο 149.1.1 του Συντάγματος.
2. Τα άρθρα 23 έως 25 του παρόντος νόμου έχουν θεμελιώδη χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 149.1.30 του Συντάγματος. Το άρθρο 27 και η όγδοη και ένατη συμπληρωματική διάταξη του παρόντος νόμου έχουν θεμελιώδη χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 149.1.16 του Συντάγματος. Τα άρθρα 36, 39 και 40 του παρόντος νόμου έχουν θεμελιώδη χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 149.1.27 του Συντάγματος. Τα άρθρα 33, 35 και 51, η παράγραφος έξι της δέκατης ένατης συμπληρωματικής διάταξης, το τέταρτο, έβδομο, όγδοο και ένατο εδάφιο του κειμένου της παραγράφου δεκατρία της ανωτέρω δέκατης ένατης συμπληρωματικής διάταξης του παρόντος νόμου έχουν θεμελιώδη χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 149.1.18 του Συντάγματος. Η δέκατη πέμπτη, η δέκατη έκτη και η δέκατη όγδοη συμπληρωματική διάταξη συνιστούν θεμελιώδη νομοθεσία σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με το άρθρο 149.1.17 του Συντάγματος.
3. Οι διατάξεις που περιέχονται στον Τίτλο IV και στην ενδέκατη, δωδέκατη, δέκατη τέταρτη και δέκατη έβδομη συμπληρωματική διάταξη συνιστούν εργατική νομοθεσία που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το κράτος σύμφωνα με το άρθρο 149.1.7 του Συντάγματος.

Το άρθρο 41, οι διατάξεις που περιέχονται στους Τίτλους VI και VII , η εικοστή πέμπτη και η εικοστή έκτη συμπληρωματική διάταξη του παρόντος νόμου συνιστούν που εφαρμόζεται άμεσα σε ολόκληρο το κράτος σύμφωνα με το άρθρο 149.1.6 και 8 του Συντάγματος.

Οι συμπληρωματικές διατάξεις από την τρίτη έως την έβδομη και η δέκατη τρίτη εκδίδονται βάσει εξουσιών κατά το δικονομικό δίκαιο σύμφωνα με το άρθρο 149.1.6 του Συντάγματος.

4. Οι υπόλοιπες διατάξεις του παρόντος νόμου αφορούν τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Κράτους.


Δεύτερη Τελική Διάταξη. Φύση του νόμου
Οι κανόνες που περιέχονται στην πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη συμπληρωματική διάταξη του παρόντος νόμου αφορούν όργανα του κράτους. Οι υπόλοιπες διατάξεις που περιέχονται στον παρόντα νόμο δεν έχουν αυτό το χαρακτήρα.

Τρίτη Τελική Διάταξη Νομοθετική εξουσιοδότηση
1. Η Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να εκδίδει τις διατάξεις που είναι αναγκαίες για την εφαρμογή και την ανάπτυξη του παρόντος νόμου σε τομείς αρμοδιότητας του κράτους.

2. Με κανονιστικές πράξεις , σε διάστημα έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου:

Θα εφαρμοστούν οι διατάξεις για την επιβράβευση των επιχειρήσεων σε θέματα ισότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου IV του Τίτλου IV του παρόντος νόμου.

Θα ενσωματωθεί το περιεχόμενο των Παραρτημάτων της οδηγίας 92/85, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 19ης Οκτωβρίου 1992, για την εφαρμογή μέτρων για την προώθηση