16 Ιαν 2010

Δίκη για την συνταγματικότητα της πρότασης 8

Ο Ilan Meyer, κοινωνικός επιστήμονας του Columbia University λέει την θέσπιση απαγόρευσης του ΛεΠΑΤ γάμου με ψηφορία, συμβάλλει στο κοινωνικό στίγμα που καθιστά τις ΛεΠΑΤ πιό ευάλωτες στην κατάθλιψη, την αυτοκτονία και την κατάχρηση ουσιών.

Καταθέτωντας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο-δίκη που θα αποφασίσει εάν η πρόταση 8 παραβιάζει το σύνταγμα των ΗΠΑ, ο Ilan Meyer είπε ότι η ψηφορία έστειλε ένα μήνυμα «εσείς δεν είναι ευπρόσδεκτες-οι εδώ» στις ΛεΠΑΤ με τη δημιουργία μιας απαγόρευσης σε ένα «επιθυμητό και σεβαστό» θεσμό.

«Οι άνθρωποι στην κοινωνία μας έχουν στόχους που εκτιμόνται-αποδέχονται από όλες τις ανθρώπους, οι οποίοι είναι μέρος της κοινωνικής σύμβασης», είπε ο Meyer. «Όλες ανατρεφόμαστε για να σκεφτούμε πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θέλουμε να επιτύχουμε στη ζωή, και αυτή η πρόταση 8 λέει πως αν είστε ΛεΠΑΤ, δεν μπορείτε να επιτύχετε αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο».

Η δίκη, είναι η πρώτη σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο και γίνεται για να εξετάσει τη συνταγματικότητα της απαγόρευσης του ΛεΠΑΤ γάμου, θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την κατάθεση από Michael Lamb, ψυχολόγος του Cambridge University που θα συζητήσει για την ΛεΠΑΤ γονεϊκότητα και τα οφέλη στα παιδιά, με το να επιτραπεί ο ΛεΠΑΤ γάμος. της άδειας των ζευγαριών του ιδίου φύλου για να παντρεψει.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης-συνεδρίασης της Πέμπτης, ο Howard Nielson r., δικηγόρος των υποστηρικτριών της πρότασης 8, έθεσε-επιτέθηκε με μια εξαντλητική εξέταση κατ' αντιπαράσταση, χρησιμοποιώντας την έρευνα του Meyer που δείχνει ότι οι ΛεΠΑΤ μαύρες και λατίνες είχαν λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας από τις λευκές ΛεΠΑΤ, προσπαθώντας να υπονομεύσει ισχυρισμό του καθηγητή. Ο Meyer είχε υποθέσει στη μελέτη του ότι οι μαύρες και λατίνες ΛεΠΑΤ θα είχαν περισσότερα ζητήματα-επακόλουθα πνευματικής υγείας λόγω τη διπλή ταυτότάς τες ως μειονότητα.

Ο Howard Nielson Jr., αντέκρουσε-αμφισβήτησε επίσης τη δήλωση του Meyer, ρωτώντας ο νόμος του Συμφώνου Συμβίωσης της Καλιφόρνια, που προσφέρει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια τα ίδια νομικά οφέλη και τις ευθύνες με τις-τους ετερό συζύγους, ήταν ο ίδιος μια πηγή στίγματος και συναισθηματικής θλίψης- κινδύνου. Η «Equality California», η μεγαλύτερη ομάδα ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων της Καλιφόρνια, υποστήριξε το νόμο του 2003.

«Θεωρείτε ότι η «Equality California», θα υποστήριζε νομοθεσία που θα στιγμάτιζε τις ΛεΠΑΤ,» ρώτησε ο Howard Nielson Jr..

«Όχι, αλλά αυτό δεν αλλάζει την απάντησή μου», είπε ο Meyer. «Έχοντας ένα δεύτερο τύπο-μορφή ενός θεσμού, όπου βεβαίως δεν σχεδιάστηκε-προορίζεται-στοχεύει για την πλειονότητα των ανθρώπων, σαφώς στιγματίζει».

Στις 7.1.10, ένας οικονομολόγος του Σαν Φρανσίσκο κατέθεσε ότι η απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου, κοστίζει στην πόλη εκατομμύρια δολάρια ετησίως εξ’ αιτίας της απώλειας των εσόδων και την άυξηση των υπηρεσιών.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 15.1.10 και το μεταφράσαμε από την http://www.365gay.com/news/prop-8-day-4-prof-says-prop-8-adds-to-gay-health-woes/