6 Ιαν 2010

Η τρανς Amanda Simpson ορίσθηκε στην κυβέρνηση

Η Amanda Simpson, η οποία έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του NCTE για τις προηγούμενες 3 χρονιές, έχει διοριστεί από την κυβέρνηση Obama ως Ανώτερη Τεχνική Σύμβουλος στο τμήμα εμπορίου. Θα εργαστεί στο Γραφείο της Βιομηχανίας και της Ασφάλειας.

«Είναι ειλικρινά τιμή για μένα αυτός ο διορισμός και είμαι πρόθυμη και ενθουσιασμένη για αυτήν την ευκαιρία που είναι ενώπιον μου. Συγχρόνως, ως μια από τις πρώτες transgender προεδρική δικαιούχους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ελπίζω ότι θα είμαι σύντομα μια από τις εκατοντάδες, και ότι αυτός ο διορισμός ανοίγει μελλοντικές ευκαιρίες για πολλές άλλες».

Η Simpson έχει αξιοσημείωτα επαγγελματικά πιστοποιητικά για τη νέα θέση της. Για τριάντα χρονιές, έχει εργαστεί στη βιομηχανία αεροπορίας και άμυνας, έως προσφάτως υπηρετούσε ως αναπληρώτρια διευθύντρια στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας στα πυραυλικά συστήματα Raytheon στο Tucson, της Αριζόνα. Κατέχει πτυχία φυσικής, εφαρμοσμένης μηχανικής, επιχειρήσεων μαζί με ένα εκτενές υπόβαθρο πτήσεων. Είναι διπλωματούχος εκπαιδεύτρια πτήσεων με 20ετή εμπειρία στις πτήσεις.

Είναι επίσης πολύ δραστήρια σε πολιτικές και ΛεΠΑΤ ομάδες. Έχει εργαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο δύο εθνικών οργανώσεων: Out & Equal και NCTE. Στο Διοικητικό Συμβούλιο Southern Arizona Gender Alliance στην Southern Arizona ACLU και Arizona Human Rights Fund (τώρα Equality Arizona).

Το 2004, το YWCA την αναγνώρισε ως μια από τις «Women on the Move» και την ίδια χρονιά, κέρδισε το Δημοκρατικό διορισμό στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αριζόνα. Το 2005, της δόθηκε προσωπικά το βραβείο του Ιδρύματος της Αριζόνα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Είναι χαρά μας να καλωσορίσουμε την Amanda στην Ουάσιγκτον DC, και μοιραζόμαστε την δική της ελπίδα ότι θα ενώσει πολλές άλλες-ους transgender και τις τους συμμάχους μας στην υπηρεσία της κυβέρνησής μας.

Τι είναι η NCTE
Το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Transgender NCTE, είναι μια εθνική οργάνωση κοινωνικής δικαιοσύνης που εργάζεται για την κατάργηση των διακρίσεων και της βίας κατά των transgender μέσω της εκπαίδευσης και την υπεράσπιση των transgender υποθέσεων εθνικής σπουδαιότητας. Εξουσιοδοτεί transgender και υποστηρίκτριες-ες μας να εκπαιδεύσουν και να επηρεάσουν όσες-ους διαμορφώνουν την πολιτική και άλλες-ους, η NCTE διευκολύνει μια ισχυρή και σαφή φωνή για την ισότητα των transgender στη πρωτεύουσα αλλά και σε όλη την χώρα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 31.12.09 και το μεταφράσαμε, από την http://campaign.constantcontact.com/render?v=001Bu1v_yKrtccPnSKn1kuUrthN5zNpai-u0Q4eKa4vMQ_x0GvWZpSKVxOkt0-fEj8OlO_Wgt6TinpYuEWb-56DhViTFGGMFsQK6sPjPDUA1BC3gOOSX7o2vYNB6DN-EjEGwts5qt1_0uVCGs5H-Yx88_DeGtS4rZyWkOLaWXOJDHFRxQd9o7KzE1pJ48wFU-0o_g4Q3308rwnX856wN87IMLuEnAcFVYxB