3 Ιαν 2010

Διαμαρτυρία καθολικών στην Μαδρίτη

Χιλιάδες ισπανές-οι Καθολικές-οι Μάρτιος διαδήλωσαν κατά της άμβλωσης και του ΛεΠΑΤ γάμου.

Διαδήλωσαν στη Μαδρίτη ενάντια στην πολιτική τής σοσιαλιστικής κυβέρνησης, για την άμβλωση και το ΛεΠΑΤ γάμο.

Στη συγκέντρωση στη Μαδρίτη, ο καρδινάλιος Antonio Rouco, ηγέτης των Ρωμαιοκαθολικών της Ισπανίας, είπε στις διαδηλώτριες-ες πως το ποσοστό γεννητικότητας στην Ευρώπη θα μειωθεί εκτός κι αν οι χριστιανικές αξίες διατηρηθούν.

Καθολικές-οι παρευρέθηκαν σε μια μεγάλη πορεία, εκτός του σταδίου της Ρεάλ Μαδρίτης «Bernabeu».

Οι διαδηλώτριες-ες χαρακτήρισαν τη πορεία, ως Γιορτή της Ιερής Οικογένειας. Αλλά τοπικοί Καθολικοί ηγέτες από όλη την Ευρώπη ενώθηκαν με τους ομολόγους τους και τα μέλη της ισπανικής κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης για να τιμωρήσουν-ασκήσουν έντονη κριτική στις πολιτικές της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

«Η Ευρώπη θα είναι ουσιαστικά χωρίς παιδιά», προειδοποίησε ο 73χρονος συντηρητικός Αρχιεπίσκοπος της Μαδρίτης, καρδινάλιος Rouco. «Όποια αρνείται για να υπερασπίσει ένα ανθρώπινο πλάσμα τόσο αθώα-ο και αδύναμη-ο, που έχει συλληφθεί αλλά δεν έχει γεννηθεί, διαπράττει σοβαρή παραβίαση της ηθικής τάξης»

Ο Jose Luis Rodriguez Zapatero, πρωθυπουργός της Ισπανίας, έχει εισαγάγει σύντομες διαδικασίες διαζυγίου και το ΛεΠΑΤ γάμο, ενώ ο νόμος άμβλωσης δέχεται κριτική επειδή επιτρέπει τη διακοπή της κύησης και πέρα από την 14η εβδομάδα, ακόμη και χωρίς γονική άδεια σε 16χρονες και 17χρονες νεαρές γυναίκες.

Μια έρευνα για το θρήσκευμα στην Ισπανία, που δημοσιεύθηκε λίγο πριν τις 25.12.09 στην εφημερίδα Público, έδειξε ότι έχει υπάρξει μια σταθερή πτώση, σχεδόν 4% σε εκείνες-ους που περιγράφονται ως Καθολικές-οι στην Ισπανία και αύξηση της αθεΐας.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI έστειλε ένα μήνυμα της υποστήριξης στη διαδήλωση, πως η οικογένεια «ιδρύεται με το γάμο μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα… επειδή είναι ύψιστης σημασίας για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 28.12.09 και το μεταφράσαμε από την Telegraph.co.uk, στην http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6896330/Thousands-of-Spanish-Catholics-march-against-abortion-and-gay-marriage.html

Στην Ισπανία διαδήλωσαν αντίστοιχα 4 εκατομμύρια ανθρώπων υποστηρίζοντας τον ΛεΠΑΤ γάμο. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση διαμόρφωσε γρήγορες διαδικασίες διαζυγίου μετά την έρευνα και διαπίστωση πως η ενδοιοκογενειακή βία ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και πως οι περισσότεροι θάνατοι γυναικών οφείλονταν σε κακοποίηση από συζύγους ή συντρόφους. Μετά την ψήφιση του νόμου για το ΛεΠΑΤ γάμο οι λεσβίες από όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στην τεχνιτή γονιμοποίηση στην Ισπανία. Τέλος έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Deutsche Welle έδειξε, πως στη Γερμανία μεγαλώνουν ήδη 17.000 παιδιά, από λεσβιακά κυρίως ζευγάρια. Ευαγγελία Βλάμη