14 Ιαν 2010

Τρανς στερείται τα πατρικά δικαιώματά του

Ένας τρανς στην Ιαπωνία που έχει ένα παιδί με τη σύζυγό του ενημερώθηκε από τις κρατικές-ους υπαλλήλους ότι το παιδί θα καταχωρειθεί στο ληξιαρχείο ως νόθο.

Ο 27χρονος τρανς που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, έκανε την μετάβαση φύλου το 2008 και προς το τέλος της ίδιας χρονιάς, η σύζυγός του γέννησε σε έναν γιο, χρησιμοποιώντας το σπέρμα του αδελφού του.

Αλλά όταν προσπάθησε να καταχωρήσει στο ληξιαρχείο το παιδί ως γιος του, οι υπάλληλοι στο ληξιαρχείο της Shiso, νομαρχιακό διαμέρισμα της Hyogo του είπαν, ότι το παιδί θα έπρεπε να εγγραφεί στο ληξιαρχείο ως νόθο.

Ο τρανς τέλεσε γάμο με την γυναίκα του, ένα μήνα μετά την μετάβασή φύλου και έχει νομικά αναγνωρισθεί ως άνδρας.

Η απόφαση να καταχωρούνται τα παιδιά αυτά ως νόθα, προήλθε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στη βάση του ότι ένα ζυγάρι του ίδιου φύλου δεν μπορεί να έχει ένα παιδί. Αυτή η απόφαση είναι ενάντια στο νόμο του 2004 που αναγνωρίζει στις ανθρώπους νόμιμα το επίκτητο φύλο τες.

Αντ' αυτού, το ζευγάρι όπου η μια συντρόφισα-ος είναι τρανς ενθαρρύνεται να παιδοθετήσει τα παιδιά του, για να εξασφαλίσει τα κληρονομικά και άλλα δικαιώματα σε αυτά.

Ο τρανς προγραμματίζει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες να καταθέσει αγωγή στο Οικογενειακό Δικαστήριο Kobe.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.1.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/12/japanese-trans-man-told-that-son-is-illegitimate/