3 Ιαν 2010

Απ' ευθείας μετάδωση της ακροαματικής διαδικασίας του ΛεΠΑΤ γάμου

Ο δικαστής πέρα από τη νομική πρόκληση στην πρόταση 8, (όπου οι γυναίκες και άνδρες ψηφοφόροι της Καλιφόρνια-ενέκριναν την απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου), επιδιώκει να καταγράψει και να μεταδώσει ραδιοφωνικά τα πρακτικά.

Στο πλαίσιο ενός νέου πειραματικού-πιλοτικού προγράμματος που εισήχθει την προηγούμενη εβδομάδα, οι φωτογραφικές μηχανές, κάμερες θα επιτραπούν στα δικαστήρια των δυτικές Πολιτειών κατά τη διάρκεια των αστικών, non-jury υποθέσεων για πρώτη φορά.

Ο προιστάμενος των περιφερειακών Δικαστίνων-ων των ΗΠΑ, Vaughn Walker εξήγγειλε την πρόθεσή του, να καταγράψει με κάμερα ή μέσω διαδυκτίου την ακροαματική διαδικασία στις 6.1.10, υπό τον όρο της εγκρίσεως από το κυβερνόν σώμα, ως προτοστάτη αυτής της δικαστικής προκλήσεως, που έχει προγραματιστεί να αρχίσει στις 11.1.2010.

Η πρόταση 8 εισήχθη το Νοεμβρίο 2008, για να ανατρέψει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ότι το Σύνταγμα επιτρέπει τον ΛεΠΑΤ γάμο.

Οι υποστηρίκτριες-ες τις πρότασης 8, έχουν προειδοποιήσει ότι η τηλεμετάδωση δίκης θα είναι «ασύνετη» και «παράνομη», και θα όφειλε να αναζητήσει την απόφαση μιας ανώτερης αρχής, για το εάν ο δικαστής Walker είναι σε θέση να φέρει τις φωτογραφικές μηχανές, κάμερες.

Τα μικρότερα κρατικά δικαστήρια ιστορικά έχουν επιτρέψει τις καταγραφές με κάμερες των πρακτικών με την άδεια του δικαστρίου. Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν κυρίως απαγορεύσει τη καταγραφή σε φιλμ των δικών έως σήμερα.

Ο Theodore Boutrous, ένας συνήγορος για των ζευγαριών που βοήθησαν στην προώθηση εκστρατείας προκαλόντας τη συνταγματικότητα της πρότασης 8, εγκρίνει την τηλεμετάδωση της δίκης, επιχειρηματολογόντας ως προς το «συντριπτικό εθνικό δημόσιο ενδιφέρον» της υπόθεσης.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 31.12.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από τον Stephen Gray, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/12/31/televised-trial-of-proposition-8-possible/