23 Ιαν 2010

Ένας πολιτικός επιστήμονας, υπέρ του λεσβιακού γάμου

Ένας γκέι που αναγκάστηκε να υποβληθεί σε «θεραπεία διόρθωσης-μεταστροφής» για να γίνει ετερό, έχει δώσει στοιχεία πριν από δίκη στη California για την απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου.

Ο 26χρονος Ryan Kendall, είπε στο δικαστήριο οι χριστιανοί γονείς του ανακάλυψαν ότι ήταν γκέι στα 13 του.

Είπε ότι αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αμφισβητούμενη «θεραπευτική» αγωγή για σχεδόν δύο χρονιές, ως έφηβος. Αρχικώς στάλθηκε σε έναν χριστιανό θεραπευτή και μετά στην Εθνική Ένωση Έρευνας και θεραπείας του Ομοερωτισμού NARTH.

O Kendall κατέθεσε ότι η θεραπεία, τον έκανε αυτοκαταστροφικό με τάσεις αυτοκτονίας.

Είπε: "Θυμάμαι τη μητέρα μου να με κοιτάζει και να μου λέει ότι επρόκειτο να καώ στην κόλαση".

«Ήξερα ότι ήμουν γκέι, όπως ακριβώς ήξερα ότι ήμουν κοντός και κατά ο ήμισυ Ισπανός. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν».

Εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση ευγενικά από τον συνήγορο της αντίθετης πλευράς.

Ο δικηγόρος James Campbell τον ρώτησε εάν κάποια-ος πήγε εθελοντικά στις οργανώσεις όπως η NARTH για να γίνει ετερό και ο Kendall είπε την εμπειρία του, οι άνθρωποι «δεν θέλουν να πάνε» σε τέτοιες θεραπείες.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο εξετάζει εάν η απαγόρευση του ΛεΠΑΤ γάμου στη Καλιφόρνια παραβιάζει το σύνταγμα.

Επίσης χθές στο δικαστήριο ο πολιτικός επιστήμονας, Gary Μ Segura, του Stanford University, κατέθσε ότι οι ΛεΠΑΤ δεν έχουν «ουσιαστική δύναμη-βαθμό πολιτικής εξουσίας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα "San Jose Mercury": «Δεν υπάρχει καμία ομάδα στις ΗΠΑ …. που να έγινε στόχος από τόσες πρωτοβουλίες ψηφοφόρων περισσότερο από τις ΛεΠΑΤ».

Ο Gary Μ Segura αναφέρθηκε στις δεκάδες των πρωτοβουλιών των ψηφοφόρων που αρνήθηκαν ή αφαίρεσαν δικαιώματα στις ΛεΠΑΤ, συμπεριλαμβανομένων των 32 κρατών που έχουν συνταγματικές απαγορεύσεις για το ΛεΠΑΤ γάμο.

Στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση, οι αντιτιθέμενοι συνήγοροι ανέφεραν διάφορες ΛεΠΑΤ πρωσοπικότητες που ασκούν επιροή, συμπεριλαμβανομένου του John Perez, του νέου Ομιλητή της Συνέλευσης της Καλιφόρνια.

Από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, που υποσχέθηκε διάφορες μεταρυθμίσεις για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα, στην προεκλογική εκστρατεία του, ο Gary Μ Segura είπε: «Αυτό δεν είναι μια αξιόπιστη συμμαχία».

Οι δικηγόροι των ΛεΠΑΤ ζευγαριών που αντιτίθενται στην πρόταση 8 αναμένεται καταθέσουν την συμπερασματική άποψη πάνω στην υπόθεση στις 29.1.10.

Σήμερα, επρόκειτο να κληθούν δύο τελικοί μάρτυρες, ένας εκ των οποίων πρόκειται να είναι εχθρικός μάρτυρας.

Ο William Tam, υποστηρικτής της πρότασης 8, είπε ότι εάν ο ΛεΠΑΤ γάμος επιτραπεί, τα «άλλα κράτη θα περιέλθουν στα χέρια του Σατανά» και ότι οι ΛεΠΑΤ θα προσπαθήσουν να νομιμοποιήσουν την παιδοφιλία.

Ο ίδιος είχε ζητήσει να μην καταθέσει στη δίκη. Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται το ΛεΠΑΤ γάμο θεώρησαν ότι πρέπει να κληθεί, για να δείξουν ότι τα επιχειρήματα ενάντια στην ισότητα γάμου βασίζονται στην προκατάληψη.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 21.1.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/21/ex-gay-therapy-survivor-testifies-at-gay-marriage-trial/