29 Ιαν 2010

Λεσβία, κοινωνική μητέρα διεκδικεί την κόρη της

Μια αμερικανή λεσβία που αρνήθηκε στην πρώην λεσβία συντρόφισά της την πρόσβαση στη κόρη τες, έχει διαταχτεί να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου εντός 30 ημερών.

H Lisa Miller, από τη Βιρτζίνια, εξαφανίστηκε με την επτάχρονη Isabella στα τέλη Δεκεμβρίου αφότου το δικαστήριο την διέταξε να παραδώσει την κηδεμονία στη Janet Jenkins την 1η Ιανουαρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δικαστής Rutland William Cohen θεώρησε πως η Miller προσέβαλε το δικαστήριο. Δεν εξέδοσε ένταλμα σύλληψής της, όπως ζητείται η κα. Jenkins.

Είπε: «Θα δώσω στην κα. Miller 30 μέρες διορία, ώστε να εμφανιστεί στο δικαστήριο με την κόρη. Δεν θεωρώ πως η έκδοση ενός εντάλματος σύλληψης χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στην κα Miller να έρθει στο δικαστήριο από μόνη της, θα ήταν το καλύτερο για το συμφέρον της κόρης».

Μετά τις 23 Φεβρουαρίου που είναι η καταληκτική την ημερομηνία, είπε: «Εκείνη τη στιγμή, θα εξετάσω όλες τις πιθανές κυρώσεις βάσει του νόμου. Αλλά πρώτα, θα δώσω την ευκαιρία στην κα Miller να συμμορφωθεί».

Η Isabella γεννήθηκε την 2002 από την Miller και Jenkins, δύο χρονιές αφότου είχαν Σύμφωνο Συμβίωσης στο Βερμόντ. H Miller είναι η βιολογική μητέρα της.

Αλλά το ζευγάρι χώρισε το 2003 όταν η Miller έγινε Ευαγγελική Χριστιανή και απαρνήθηκε τον λεσβιασμό. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιρτζίνια.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης διαλύθηκε, το 2007 και στην κα. Miller χορηγήθηκε η ανατροφή της Isabella επιτρέποντας στην Jenkins το δικαίωμα των επισκέψεων.

Η κα. Jenkins πέρασε σε νομικές διαδικασίες, όταν η κα. Miller δεν της επέτρεψε την πρόσβασή. Το Νοέμβριο, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο μόνος δίκαιος τρόπος να προχωρήσει ήταν, να παραχωρηθεί η ανατροφή στην κα. Jenkins.

Η κα. Miller εκπροσωπείται από την anti-gay Liberty Counsel.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.1.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/26/ex-gay-mother-given-30-days-to-appear-before-court/