29 Ιαν 2010

Η δίκη του ΛεΠΑΤ γάμου συνεχίζεται

Η δίκη στις ΗΠΑ για την πρόταση 8 βρίσκονταν στη δέκατη ημέρα της χθες, με τους δικηγόρους των αντιπάλων του ΛεΠΑΤ γάμο να ανοίγουν την υπόθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δικηγόροι για τις ενάγουσες, δύο ΛεΠΑΤ ζευγάρια από τη βόρεια και νότια Καλιφόρνια, υποστήριξαν ότι οι ΛεΠΑΤ στερούνται πολιτικής επιρροής-επένδυσης και χρειάζονται περισσότερη συνταγματική προστασία.

Είναι η πρώτη ομοσπονδιακή δίκη που εξετάζει εάν η πρόταση 8, που απαγόρευσε το ΛεΠΑΤ γάμο το 2008, είναι συνταγματική.

Χθες, η ομάδα υπεράσπισης της πρότασης 8, που απαγόρευσε το ΛΕΠΑΤ γάμο στη Καλιφόρνια, κάλεσε τον Kenneth P Miller, καθηγητή του Claremont McKenna College ως πρώτο μάρτυρά της.

Ο Miller υποστήριξε ότι οι υποστηρικτές του ΛεΠΑΤ γάμου κατόρθωσαν να αυξήσουν κατά 43 εκατομμύρια δολλάρια την εκστρατεία τες κατά τη διάρκεια της 2008, 3.4 εκατομμύρια περισσότερα από τις αντίπαλες-ους του ΛεΠΑΤ γάμου.

Αυτό, κατέθεσε ο Miller, είναι «εξαιρετικώς σπάνιο» για μια ψηφοφορία σε κοινωνικά ζητήματα.

Ο David Boies, συνήγορος των εναγουσών-ων, τον ρώτησε εάν οι ΛεΠΑΤ δέχονται μεγαλύτερη διάκριση από τις εθνικές μειονότητες, στις οποίες χορηγούνται ίσα δικαιώματα στο σύνταγμα των ΗΠΑ.

Ο Miller αρνήθηκε να συμφωνήσει με αυτό, αν και συμφώνησε ότι οι λεσβίες αντιμετωπίζουν περισσότερες προκαταλήψεις από τις ετερό γυναίκες.

Στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση, ανέφερε ότι η απαγόρευση των ΛεΠΑΤ στο στρατό και η υπεράσπιση του ΛεΠΑΤ γάμου ως νόμων που αντιμετωπίζουν τις ΛεΠΑΤ διαφορετικά από τις ετεροφυλόφιλες-ους αλλά είπε ότι δεν ήξερε εάν αυτό ισοδυναμεί σε παράνομη διάκριση.

Με βάση την κατάθεση του Miller εκ μέρους της Courage Campaign's online Prop 8 Trial Tracker, ο συνήγορος Brian Leubitz τον περιέγραψε ως «πραγματικώς εμπειρογνώμονα μάρτυρα». Αλλά πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι που υπερασπίζονται το ΛεΠΑΤ γάμο βρέθηκαν αντιμέτωποι με «άνισους όρους ανταγωνισμού».

Έγραψε: «Πρέπει να κυλήσουν την πέτρα ως την κορυφή του λόφου. Ενώ ο καθ. Miller φαίνεται να αγωνίζεται σκληρά για την σπρώξει κάτω από το λόφο, αυτοί είναι ακόμη που ωθούν τον εύκολο τρόπο».

Η δίκη θα επαναληφθεί σήμερα, με τη συνεχή κατάθεσης από υποστηρίκτριες-ες της πρότασης 8.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.1.10 και το μεταφράσαμε, στην Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/26/gays-have-political-power-prop-8-trial-hears/