28 Ιαν 2010

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

(Ξένη δημοσίευση) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ


Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος μας υπενθυμίζει ότι, εξήντα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, οι ευρωπαϊκές κοινωνίες πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, διακρίσεων και αποκλεισμού.

Το ΠΑΣΟΚ τιμά τα θύματα του Ολοκαυτώματος και στέκεται απέναντι σε όσες-ους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αρνούνται την ιστορική πραγματικότητα και καλλιεργούν τον αντι-σημιτισμό. Καταδικάζουμε πράξεις βίας εναντίον εβραϊκών κτιρίων και συμβόλων, όπως ήταν η πρόσφατη επίθεση στην Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά στηρίζει και προωθεί με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα όλων των Ελληνίδων-ων πολιτισών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, ιδεολογίας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Για μας, η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες-ους είναι αδιαπραγμάτευτη και η εξάλειψη του ρατσισμού είναι προτεραιότητα.

Ως κοινωνία, θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και να κτίσουμε πάνω στα διδάγματα και στην κληρονομιά των επιζώσων-ντων. Μια κληρονομιά θάρρους και πίστης στην αξία της ζωής και στην-στον άνθρωπο.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22 ΤΚ 10680 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5 FAX: (210)3665420 e-mail : pressoffice@pasok.gr

Το άρθρο το βρήκαμε στις 27.1.10 στην http://www.ana.gr/anaweb user/showprel?service=3&maindoc=8354268