13 Ιαν 2010

Πάμε καλά ή τάχουμε χάσει;

Πάμε καλά ή τάχουμε χάσει;

Η πιθανή επίτροπος της ΕΕ για τα Θεμελειώδη-Συνταγματικά και Πολιτικά Δικαιώματα, κα. Viviane Reding από το Λουξεμβούργο, σε συνέντευξή της δήλωσε, πως τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι ΛεΠΑΤ σε μερικές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ε.Ε δεν μπορεί να μην ισχύουν σε μια άλλη χώρα μέλος της Ε. Ε, καθώς ισχύει ήδη η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτισών μέσα στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Η ίδια έχει ξεκινήσει ήδη την ενίσχυση της νομοθεσίας για την προστασία όλων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. καθώς και την τιμωρία εκείνων των κρατών που δεν τηρούν τα στάνταρτ και τις οδηγίες της ΕΕ.

«Η ΛεΠΑΤφοβία δεν έχει θέση στην Ευρώπη» είπε, προσθέτωντας πως η συνεργασία με ΛεΠΑΤ είναι σημαντικότερη από ποτέ, με την άνοδο της βίας και της έχθρας-μίσους προς τις ΛεΠΑΤ.

Στην Ελλάδα κάποιοι λένε απανωτά ψέμματα για την κα. Δραγώνα κατηγορόντας την ως ανθελληνίδα, διαστρευλώνοντας το βιβλίο της «Τι είν' η πατρίδα μας». Το οποίο δεν μπήκαν καν, στον κόπο να το διαβάσουν.

Άλλες μισαλλόδοξες-οι οργανώνουν πορείες για το προτεινόμενο Νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας και Πολιτογράφησης Μεταναστριών, που περιλαμβάνει την άμεση ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστριών που γεννιούνται στην Ελλάδα.

Επικαλούμενος άρητα τον αφελληνισμό της χώρας ο κ. Σαμαράς είπε από το βήμα της Βουλής, πως οι μετνάστριες θα έρχονται επίτηδες στην Ελλάδα, για να κάνουν παιδιά, που με την γέννησή τους θα εξασφαλίζεται και η παραμονή των γονιών στην χώρα.

Αναρωτιώμαστε έφυγε ποτέ κάποια από τον τόπο κατωγής της, να πάει σε άλλη γη και δη την Ελλάδα για να αποκτήσει παιδιά; Θεωρούμε πως δεν είναι η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι, οι φυσικές καταστροφές και η φτώχεια που μας αναγκάζουν να μεταναστεύσουμε, αλλά το παραπάνω επιχείρημα; Διανοούμαστε τα παιδιά να μεγαλώνουν μακριά από τις γονείς;

Τέλος, φίλες μας στο face book εγγράφονται σε ομάδες, που υποστηρίζουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική, σε άλλες που βάλλουν κατά της Τουρκίας και ονειρεύονται την Κωνσταντινούπολη πάλι με χρόνια με καιρούς δικιά μας νάναι και αναρτούν ελληνικές σημαίες με δικέφαλους ενίοτε και με τρικέφαλους αετούς στις φωτογρφίες των προφίλ τες.

Γνωρίζουμε ότι το Βυζάντιο δεν ήταν άλλο τίποτε παρά η ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρτορία; Γνωρίζουμε ότι ο Αλέξανδρος κατέκτησε πρώτα τις ελληνικές πόλεις κράτη (για να σταματήσουν οι μεταξύ τους πόλεμοι) και μετά κατηφόρησε ως την Ινδία;
Γνωρίζουμε ότι ακόμη κι αν δεχτούμε το αλγινό επιχείρημα του Γεωργίου Παπαδόπουλου, «όταν εμείς φτιάχναμε πολιτισμό αυτοί έκοβαν δένδρα», τα φώτα του όποιου πολιτισμού μας, τα σβήσαμε από τον 5 προ κοινής χρονολόγησης αιώνα κι από τότε η ΔΕΗ μάς έχει κόψει το ρεύμα;

Ας κατανοήσουμε ότι όλες έχουμε δικαιώματα, σε όποια χώρα κι αν βρισκόμαστε κι επειδή η μετανάστευση μπορεί να συμβεί σε όλες μας, ας σεβαστούμε κάθε τι, αφού δεν χωρά στο νού μας η ισότητα παρά ως απειλή.

*Για όσες ενδιαφέρονται: Αννα Φραγουδάκη - Θάλεια Δραγώνα (επιμ.)
«Τι είν' η πατρίδα μας;» (εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 1997)


Το άρθρο γράφτηκε στις 12.1.10 από την Ευαγγελία Βλάμη, για τη ΛεΠΑΤ εφημερίδα city uncovered.