19 Ιαν 2010

Εξοργισμένες επιστολές για κακοποίηση ζώων.

Εξοργισμένες επιστολές ξένων για την κακομεταχείριση ζώων στη χώρα μας

ΜΕ μια επιστολή - κόλαφο για τη μεταχείριση των ζώων στην Ελλάδα καταγγέλλουν τη χώρα μας τρεις τουρίστριες, που ήλθαν για διακοπές, αλλά έφυγαν με τις χείριστες εντυπώσεις για το επίπεδο του πολιτισμού μας, μιας και η συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα μετράει σήμερα διεθνώς ως δείκτης πολιτισμού.

Μάρτυρες προφανώς περιστατικών κακοποίησης ζώων ή και ειδήσεων από τον τόπο μας για τέτοια περιστατικά, των οποίων τα φωτογραφικά τεκμήρια κάνουν όλο και συχνότερα το γύρο του κόσμου μέσω Ιντερνέτ κλπ., οι καταγγέλλουσες απευθύνουν ένα βαρύ «κατηγορώ», που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας, γιατί τέτοια ζητήματα έχουν άσχημο αντίκτυπο στον τουρισμό, που ήδη δοκιμάζεται έντονα από άλλους αρνητικούς παράγοντες.

Ο ΕΟΤ με επιστολή του διαβιβάζει το γράμμα που απέστειλαν τρεις Γερμανίδες στο Γραφείο του ΕΟΤ στη Φρανκφούρτη στην Περιφέρεια Κρήτης, στις τέσσερις νομαρχίες και στους μεγάλους, τουριστικούς δήμους του νησιού.

Παράλληλα η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κρήτης Ιωάννα Στρατηδάκη, η οποία υπογράφει το διαβιβαστικό έγγραφο του ΕΟΤ επισημαίνει: «Παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, όπως επιληφθείτε του προβλήματος και λάβετε μέτρα, προκειμένου να μην παρουσιάζονται τέτοιες εικόνες. Η κακομεταχείριση των ζώων στη χώρα μας είναι μεγάλο πρόβλημα και οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό και τούτο αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός των επιστολών που λαμβάνουμε κάθε χρόνο…».

Η επιστολή

Η επιστολή διαμαρτυρίας της κ. Ingrid Fechner, η οποία μαζί με δύο άλλες κυρίες, τις Barbara Simon και Irene Werner τη συνυπογράφουν, σε μετάφραση έχει ως εξής:

«Όλο και περισσότερες φωτογραφίες, που σοκάρουν το κοινό καταφτάνουν στα χέρια μας, οι οποίες δείχνουν τη βάρβαρη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα. Είμαστε τελείως τρομαγμένες, λυπημένες και εξαγριωμένες με την κατάσταση αυτή.

Όσο αυτό συνεχίζεται και οι απάνθρωπες δολοφονίες των ζώων μένουν ατιμώρητες, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει δραστικά μέτρα εμείς δε θα επισκεφτούμε ξανά τη χώρα σας.

Παρακαλούμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για το θέμα αυτό και να ενημερώσετε τις αρμόδιες αρχές, ώστε όλα αυτά να πάρουν ένα τέλος.

Εμείς θα αποτρέψουμε τους φίλους και τους συγγενείς μας να επισκεφτούν ξανά τη χώρα σας, μέχρις ότου ο λαός σας μάθει να συμπεριφέρεται σαν ένας πολιτισμένος άνθρωπος και όχι σαν ένας βάρβαρος της μεσαιωνικής εποχής.

Ένα μικρό γατάκι, το τραβούσανε πίσω από ένα αυτοκίνητο, μετά το έκαψαν και το κρέμασαν σε ένα σχολείο. Αυτή η φτωχιά ψυχή βρέθηκε στην Αθήνα στην περιοχή της Ηλιούπολης, μερικά λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, μερικά λεπτά από την Ακρόπολη, μερικά λεπτά από το Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων, μερικά λεπτά από την περιοχή που έζησε ο Πλάτων και ο Σωκράτης, μερικά λεπτά από την Αρχαία Αγορά...

Την ίδια ημέρα και σε διαφορετική ώρα ένα άλλο e-mail με μια άλλη φρικτή φωτογραφία επιβεβαιώνει την οργή μας. Είναι από την Κρήτη και από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Patris», η οποία με άρθρο της σχολιάζει: «Δυστυχώς ορισμένοι άνθρωποι δεν απέχουν πολύ από τα κτήνη. Αναγνώστης έστειλε στην «Π» τη φωτογραφία ενός σκύλου που κάποιος ασυνείδητος κρέμασε σε σύρμα σε αντηρίδα στύλου της ΔΕΗ στην περιοχή Καρτερού.

Σας επισυνάπτουμε φωτογραφία με τον κρεμασμένο σκύλο και παρακαλούμε για τις δικές σας συστάσεις και ενέργειες.»

Το θέμα «ζώα» βρίσκεται και πάλι σε έξαρση και οι επιστολές όλο και αυξάνονται. Αυτό αποτελεί μεγάλη δυσφήμιση για τη χώρα μας αλλά και για τον πολιτισμό μας.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 7.1.10 στην εφημερίδα Ανατολή, ημερήσια εφημερίδα του νομού Λασιθίου. Στην http://www.anatolh.com/index.php/elladakosmos/elkosreportaz/7058-2010-01-07-08-17-43.html