14 Ιαν 2010

Δεν θα τρέχει η Σεμένια μέχρι να πιστοποιηθεί το φύλο της

Δεν θα τρέχει η Σεμένια μέχρι να πιστοποιηθεί το φύλο της

Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει με το φύλο της, δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται η Κάστερ Σεμένια, σύμφωνα με απόφαση της ομοσπονδίας στίβου της Νοτίου Αφρικής. Για τη Σεμένια ως γνωστόν ξέσπασε από πέρσι σάλος ότι είναι ερμαφρόδιτη.

Η 19χρονη αθλήτρια, που κέρδισε πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου το χρυσό μετάλλιο στα 800 μέτρα, έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για επαλήθευση του φύλου της λόγω της εντυπωσιακής βελτίωσης των επιδόσεών της σε μικρό χρονικό διάστημα και αναμένονται τα αποτελέσματα από την IAAF.

«Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορούμε να της επιτρέψουμε να λάβει μέρος σε αγώνες. Αυτό θα γίνει μόνο αν δικαιωθεί από τη διεθνή ομοσπονδία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρέι Μάλι, που εκτελεί προσωρινά χρέη ως επικεφαλής της νοτιοαφρικανικής ομοσπονδίας στίβου.

Πάντως τοπικά ΜΜΕ φιλοξένησαν σήμερα δηλώσεις του προπονητή της Σεμένια, Μάικλ Σέμε, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η αθλήτρια του προετοιμάζεται για να συμμετάσχει σε αγώνες στις 19 Φεβρουαρίου. Η Σεμένια μπορεί να εξακολουθήσει να προετοιμάζεται με άλλους αθλητές, ενώ ο πατέρας της, Γιάκομπ, δήλωσε επίσης άγνοια για το πότε θα μπει σε αγώνες η κόρη του, λέγοντας: «Αν θα τρέξει ή όχι, μόνο ο Θεός το γνωρίζει».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.1.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στην http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=121227