20 Ιαν 2010

Οι λεσβίες ανατρέφουν ισορροπημένα παιδιά, βεβαίωσε ο καθηγητής του Cambridge University

Οι λεσβίες ανατρέφουν ισορροπημένα παιδιά

Κατά την ακροαματική διαδικασία της τρέχουσας δίκης για το λεσβιακό γάμο στη Καλιφόρνια κατατέθηκε ότι οι λεσβίες γονείς ανατρέφουν ευτυχή και υγιή παιδιά.

Ο καθηγητής ψυχολογίας Michael Lamb, του Cambridge University κατέθεσε ότι δεν υπήρξε κανένα στοιχείο ότι τα παιδιά ευημερούν λιγότερο με λεσβιακές οικογένειες έναντι εκείνων που ανατράφηκαν σε ετερό οικογένειες.

Σύμφωνα με την Associated Press, ο Michael Lamb είπε: «Για έναν σημαντικό αριθμό αυτών των παιδιών, η ισορροπία τις-τους θα αυξανόταν με τη δυνατότητα των γονιών τις-τους να τελέσουν γάμο».

Η ομοσπονδιακή δίκη εξετάζει εάν η πρόταση 8, που απαγόρευσε το λεσβιακό γάμο στη Καλιφόρνια, είναι συνταγματική. Η αγωγή έχει υποβληθεί από δύο ζευγάρια, ένα λεσβιακό και ένα γκέι.

Οι αντίπαλες-οι του λεσβιακού γάμου υποστηρίζουν ότι τα λεσβιακά ζευγάρια δεν μπορούν να αναπαράξουν και ότι τα παιδιά ανατρέφονται καλύτερα με ετερό γονείς.

Στην τετράωρη εξέταση κατ' αντιπαράσταση, ο Michael Lamb αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων, όπως η ανικανότητα των ανδρών να θηλάσουν και ότι είναι πιθανό να είναι αλκοολικοί και με βίαιη συμπεριφορά.

Είπε ότι δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για να δείχνει ότι τα λεσβιακά ζευγάρια είναι πιθανότερο να κακοποιήσουν τα παιδιά τις αλλά ρωτήθηκε από τον δικαστή Vaughn Walker για την επιδημία κακοποιήσης παιδιών από την καθολική εκκλησία.

Ο Michael Lamb είπε ότι δεν ήταν εμπειρογνώμονας στο θέμα αλλά υποστήριξε το ζήτημα είναι ένα πρόβλημα που αφορά τόσο τις λεσβίες ιερείς όσο και τους ετερό ιερείς.

Η δίκη διακόπηκε χθες 18.1.10 για τον εορτασμό της ημέρας γέννησης του Martin Luther King και θα συνεχιστεί σήμερα.

Ο υποστηρικτής πρότασης 8, William Tam, αναμένεται να καταθέσει αυτήν την εβδομάδα, μαζί με το δήμαρχο του San Diego, Jerry Sanders, όπου η λεσβία κόρη του τού άλλαξε την άποψή του για το γάμο των λεσβιών.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 19.1.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/19/california-gay-marriage-trial-hears-gay-parents-raise-well-adjuste