23 Ιαν 2010

Η Cindy και η Meghan McCain, υπέρ του ΛεΠΑΤ γάμου

Η Cindy McCain, η σύζυγος του υποψηφίου προέδρου του Ρεπομπλικανικού κόμματος, John McCain την 2008, συμμετέχει στην εκστρατεία υπέρ του ΛεΠΑΤ γάμου.

Η κα McCain εμφανίζεται με μια κολλητική ταινία στο στόμα και είναι γραμμένο στο μάγουλό της «NOH8». Η «NOH8» είναι η εκστρατεία ενάντια στην πρόταση 8, η οποία απαγόρευσε το ΛεΠΑΤ γάμο στη Καλιφόρνια.

Η κόρη της, Meghan McCain, μια Ρεπουμπλικανή που έχει ανοικτά και δημόσια υποστηρίξει το ΛεΠΑΤ γάμο, έχει φωτογραφηθεί επίσης για την ιστοσελίδα.

Είπε χθες στο tweeter: «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανη για την μητέρα μου για την τοποθέτηση της ως προς την «NOH8» εκστρατεία. Σκέφτομαι ότι περισσότερες-οι Ρεπουμπλικανές-οι πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν μια θέση για την ισότητα».

Η κα McCain πλησίασε την εκστρατεία για να προσφέρει τη στήριξή της, είπε η ιστοσελίδα «NOH8».

Σε αντίθεση με την υποστήριξη της οικογένειάς του, το γραφείο του John McCain είπε ότι σέβεται τη θέση της αλλά υπερασπίστηκε την αντίθεσή του στο ΛεΠΑΤ γάμο.

Μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στην Associated Press: «Ο γερουσιαστής McCain θεωρεί ότι η ιερότητα του γάμου ορίζεται μόνο μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα».

Ο γερουσιαστής της Αριζόνα υποστήριξε την ψηφοφορία τη χρονιά 2008 που περιόρισε το γάμο μόνο στα ετερό ζευγάρια.

Το κείμενο στην ιστοσελίδα «NOH8» λέει: «Αν και είχαμε εργαστεί με την Meghan McCain από πριν και γνωρίζαμε τη θέση της, δεν σκεφτήκαμε ποτέ πραγματικά ότι η αιτία είναι η μητέρα της. Έχουμε τον τεράστιο σεβασμό των δύο γυναικών ώστε είμαστε αρκετά γενναίες-οι για να γνωστοποιήσουμε ότι οι δυο τες υποστηρίζουν τα ίσα δικαιώματα γάμου για όλες τις Αμερικανίδες-ους.

«Η ευθυγράμμιση με την πλατφόρμα του ΛεΠΑΤ γάμου ως Ρεπουμπλικανή τείνει ακόμα να στιγματίζει ιδιαίτερα, αλλά η κα. Cindy McCain θέλησε να συμμετέχει στην εκστρατεία για να παρουσιάσει σε όλες-ους, πως το κόμμα δεν έχει σημασία – η ισότητα του γάμου δεν είναι ζήτημα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος άλλα είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

«Είναι ανθρώπινο δικαίωμα και καθέμια-νας αντιμετωπίζεται ισότιμα από το νόμο που διατρέχει και προστατεύει αυτήν την χώρα».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 21.1.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/21/john-mccains-wife-appears-in-pro-gay-marriage-campaign/