9 Ιαν 2010

Η λεσβία ηθοποιός Cynthia Nixon διεκδικεί τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα

Η λεσβία ηθοποιός Cynthia Nixon θα συνεχίσει τις διαδικασίες μιας εκστρατείας ακύρωσης της απαγόρευσης της ΛεΠΑΤ παιδοθεσίας στη Florida.

Η σταρ της σειράς «Sex in the city», αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λέσχη Ακτών της Νότιας Παραλίας, θα συνεχίσει την διαδικασία της τρίχρονης καμπάνιας «Ένωση για τις Πολιτικές-αστικές Ελευθερίες της Αμερικής» ώστε να τελειώσει η απαγόρευση.

Η Nixon ανήγγειλε τον αραβώνα της με τη συντρόφισσά της Christine Marinoni τον περασμένο Μάιο και είναι ενεργή ακτιβίστρια για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα.

Η Φλώριδα είναι το μόνο κράτος των ΗΠΑ που απαγορεύει την ΛεΠΑΤ παιδοθεσία.

Επίσης παρούσες θα είναι τρεις από πολιτικές ηγέτιδες της Νότιας Φλόριδα- η Ρεπουμπλικανή Ileana ros-Lehtinen και οι Δημοκρατικές Nan Rich και η Mary Brandenburg.

Η ACLU μήνυσε το κράτος το 2008 εξ ονόματος του Martin Gill, έναν γκέι που θέλησε να παιδοθετήσει τα δύο παιδιά που φροντίζει από το 2004. Τα παιδιά είχαν την άδεια να παραμείνουν με τον Gill, αν και μια έφεση εκ μέρους του κράτος εκκρεμεί.

Σχετικό δελτίο Τύπου από την ACLU είπε ότι είχε δώσει 240.000 δολάρια επιδότηση από το κρατικό ταμείο του Ιδρύματος Ισότητας των Φύλων για να πληρώσει μια τριετή δημόσια εκπαίδευση και μια εκστρατεία προβολής ΛεΠΑΤ ζητημάτων.

Στο οποίο προστίθετε: «Η εκστρατεία της ACLU για την απαγόρευση παιδοθεσίας στη Φλώριδα σχεδιάζει να υποστηρίξει τη δίκη της ACLU που αντικρούει την απαγόρευση παιδοθεσίας, με την εκπαίδευση των κατοίκων της Φλώριδα για την απαγόρευση της ΛεΠΑΤ παιδοθεσίας και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στα παιδιά και τις οικογένειες της Φλώριδα».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 6.1.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/06/sex-and-the-city-star-cynthia-nixon-to-fight-gay-adoption-ban/
Στην φωτογραφία η κα. Nixon με την συντρόφισά της. Ευαγγελία Βλάμη.