15 Ιαν 2010

Η λεσβία ευρωβουλευτίνα αποχωρεί από το κόμμα EFD

Η λεσβία ευρωβουλευτίνα του Ανεξάρτητου Κόμματος της Αγγλίας -UKIP, Nikki Sinclaire, άφησε το κόμμα της για να πάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Nikki Sinclaire ανήγγειλε αυτήν την εβδομάδα ότι αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό κόμμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας (EFD) μετά από τον τερματισμό της συνεργασία της με ηγέτη του αγγλικού Ανεξάρτητου Κόμματος στην Ευρώπη, τον Nigel Farage.

Έγραψε σε μια δήλωση: «Η εργασιακή σχέση και η εμπιστοσύνη μου με τον συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού κόμματος της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας –EFD, Nigel Farage έχει κλωνιστεί μετά από την προσωπική εισήγησή του [SIC] σε μένα προσφάτως, ότι θα επιθυμούσε να μην έχω εκλεγεί».

Η Nikki Sinclaire, που είναι ευρωβουλευτίνα για τη West Midlands, επίσης έφερε ως παράδειγμα τον «εξτρεμισμό» του ιταλικού κόμματος συνασπισμού, Lega Nord. Αντ' αυτού, θα τεθεί σε μια ομάδα ευρωβουλευτίνων-ων που δεν έχουν ενταχθεί σε οποιαδήποτε συμμαχία-συνασπισμό.

Έγραψε: «Έχω αποφασίσει να κινηθώ προς αυτήν την μη προσαρτημένη ομάδα, καθώς έχω διαπιστώσει ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να δικαιολογήσω τη θέση μου, παράλληλα με ένα ή δύο ευρωπαϊκά κόμματα τα οποία είναι εντός του κόμματος EFD, τα οποία έχουν ποικίλες εξτρεμιστικές απόψεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τον αντισημιτισμό, τη βία και προσήλωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση».

Ο Farage παραμένει στη θέση του ηγέτη του UKIP, προκειμένου να αντικρούσει τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο John Bercow, για την έδρα του Buckingham.

Η Nikki Sinclaire ήρθε τρίτη στην ψηφοφορία ηγεσίας το Σεπτέμβριο. Εκλέχτηκε ως ευρωβουλευτίνα πέρυσι.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.1.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/14/lesbian-ukip-mep-leaves-european-group/
Στο EFD ανήκει το ελληνικό κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Δείτε στην: http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do?country=GR&language=EL