13 Ιαν 2010

Δελτίο τύπου Grande Dame

Δελτίο Τύπου Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2010

Ενημερώνουμε τους πελάτες μας αναφορικά με τη σύγχυση που προέκυψε στο διαδίκτυο εξαιτίας των ψευδών και διαστρεβλωμένων γεγονότων ότι δήθεν το Grande Dame είναι ομοφοβικό μαγαζί.

Το Grande Dame δεν είναι ομοφοβικό και σεβόμαστε τη σεξουαλικότητα όλων των πελατών μας. Άλλωστε είναι προφανές αφού το 50% των πελατών μας είναι gay. Πιστεύουμε στην ευπρέπεια η οποία δεν έχει φύλο, χρώμα και ηλικία.

Οι συγκεκριμένοι πελάτες ξεπέρασαν τα όρια της ευπρέπειας, όρια τα οποία προβλέπονται και προστατεύονται από το νόμο, αφού δεν αρκέστηκαν σε ένα απλό και τρυφερό φιλί όπως ψευδώς ισχυρίζονται, αλλά προχώρησαν σε χυδαία και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το σχόλιό μας να είναι λίγο πιο διακριτικοί τους εξόργισε τόσο πολύ ώστε να γράψουν τόσα ψέμματα.

Στο Grande Dame δεν υπάρχουν “μπράβοι”, υπάρχει ένας υπάλληλος που ρυθμίζει την υποδοχή των πελατών και φροντίζει να μην είναι υπεράριθμοι σύμφωνα με τον νόμο.

Σας ευχαριστούμε
Grande Dame

Το παραπάνω Δελτίο Τύπου στάλθηκε και αναρτήθηκε πριν την ΛΕΠΑΤ διαμαρτυρία, αλλά δεν έλαβε κάποια απάντηση, καθώς παρουσιάζει την άποψη του καταστήματος για το συμβάν.

Στις 3.1.10 κυκλοφόρησε ένα μέιλ που έλεγε πως στο μπαρ Grande Dame απαγόρευσαν σε ένα γκέι ζευγάρι να φιληθεί και πως όταν το ζευγάρι αρνήθηκε να φύγει μετά την υπόδειξη του καταστήματος τότε το ζευγάρι εκδιώχθηκε με την παρουσία "μπράβων".
Αναφέρθηκε επίσης ότι το κατάστημα στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο σε ένα ζευγάρι λεσβιών κι όχι μόνο.

Σχόλια γράφηκαν σε μπλόγκ, μέιλ καθώς και στο yupi.gr στις 8.1.10, όπου μας έλεγε ψευδώς: "η γειτονιά ανακαλύφθηκε από γκέι", όμως η αλήθεια είναι πως, οι πρώτες επισκέπτριες ήταν λεσβίες μιάς και το πρώτο μπαρ που άνοιξε εκεί, πολύ πριν γίνει της μόδας η περιοχή, ήταν για λεσβίες. Ενοχληθήκαμε από το σεξισμό του συγκεκριμένου αρθρογράφου για τα "λόγια που δεν τα λες και «θηλυκά»" καθώς και " παράνομες υστερίες" εκ μέρους της ιδιοκτήτριας του μπαρ την οποία από την επικεφαλίδα του άρθρου χαρακτηρίζει ανέραστη.

Υπενθιμίζουμε πως όσες-οι νοιώθουν ότι δέχτηκαν διάκριση μπορούν να απεύθύνονται στο τμήμα του Συνήγορου του Πολίτη, "Για την Διαφορετικότητα Κατά των Διακρίσεων"

Δ/νση: Χατζηγιάννη Μέξη 5, 115 28 Αθήνα
Τηλ.: 210 7289600,
Φαξ: 210 7292129,

Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας: 210-7289640

είτε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.synigoros.gr/diakriseis/links.htm

Στις 8.1.10 διοργανώθηκε μια βραδυνή διαμαρτυρία, έξω από το μπαρ.
Έκτοτε δεν μάθαμε τίποτε περεταίρω, τι έγινε στη διαμαρτυρία, ποιές ομάδες και πόσες-οι αριθμητικά συμμετείχαν ή αν το λεσβιακό ζευγάρι βρέθηκε και αν από κοινού ή έστω μόνο του το γκέι ζευγάρι πέρασε σε νομικές διαδικασίες.

Ευαγγελία Βλάμη


Το Δελτίο τύπου το βρήκαμε στις 7.1.10 http://www.facebook.com/group.php?gid=239793442332&ref=search&sid=772172967.3186104486..1