20 Ιαν 2010

H Stonewall έκρινε θετικά την συμπεριφορά της Αστυνομίας

Η Αστυνομία κέρδισε την έγκριση της Stonewall ως ΛεΠΑΤ φίλα προσκήμενη-φιλική εργοδοσία.(UK)

Πέντε αστυνομικά σώματα μπήκαν στις κορυφαίες 20 από τις οργανώσεις των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων στην ετήσια έρευνα του Brian Paddick, πρώην αναπληρωτή βοηθό Επιτρόπου στη Metropolitan αστυνομία.

Η ΛεΠΑΤ οργάνωση Stonewall μόλις δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της για να βρεθούν οι 100 κορυφαίες «φιλικές προς τις ΛεΠΑΤ» εργοδοσίες. Ο δείκτης είναι βασισμένος σε μια σειρά των μέτρων, κυρίως αυτο-αξιολόγησης.

Αυτή τη χρονιά, εν τούτοις, μια έρευνα σε πάνω από 7.000 ΛεΠΑ υπαλλήλους έδειξε ότι η ικανοποίηση προσωπικού ήταν υψηλότερη στις κορυφαίες 25 οργανώσεις από εκείνες που ήταν εκτός των 100 κορυφαίων, δίνοντας περισσότερο βάρος στα αποτελέσματα. Και η μεγάλη έκπληξη;

Πέντε από τις κορυφαίες 20 εργοδοσίες ήταν αστυνομικές υπηρεσίες, με παραπάνω από έξι να βρίσκονται μέσα στις 50 κορυφαίες, καθιστώντας την αστυνομική υπηρεσία ως τον καλύτερο τομέα της απασχόλησης. Αυτό είναι μια μεγάλη διαφοροποίηση από την εμπειρία μου στη σχολή κατάρτισης της αστυνομίας το 1976.

Θυμάμαι τις φωνές του υπαστυνόμου όταν ένας από τους νεοσύλλεκτους συνάδελφους προσπάθησε να προστατευθεί από το κρύο, «Μόνο κορίτσια και συκιές φοράνε γάντια!» Γενικώς η πλειοψηφούσα γνώμη, αμέσως μόλις ολοκλήρωσα την κατάρτισή μου, ήταν πως «μόνο οι αλλόκοτες-οι χρησιμοποιούν κωλώνιες ή κρέμα για το ξύρισμα- εσύ δεν χρησιμοποιείς κρέμα ξυρίσματος, χρησιμοποιείς Brian;».

Όσον αφορά την Metropolitan ανυσηχούσα, η αλλαγή άρχισε όταν συμφώνησε ένας προοδευτικός Επίτροπος, ο Sir Peter (τώρα Λόρδος) Imbert, να περιλάβει στην αστυνομία το σεξουαλικό προσανατολισμό στο πλαίσιο της πολιτικής ίσων-ευκαιριών στις αρχές της δεκαετίας του '90. Δέχτηκα μια προσωπική επίσκεψη από έναν ανώτερο υπάλληλο που ήταν υπεύθυνος για την πολιτική ίσων ευκαιριών, για να μου πει πως ήταν «μια ασπίδα, όχι μια σημαία».

Αυτό σηματοδότησε την αποδεκτή ορθή κρίση για την επόμενη δεκαετία: ότι ήταν εντάξει να είσαι ΛεΠΑΤ, γυναίκα ή μαύρη-ος, όσο συμπεριφέρεσε σαν μια ετερό λευκή-ος γυναίκα.

Οι απόψεις-συμπεριφορές στην Αστυνομική Υπηρεσία γενικώς, έχουν μετακινηθεί μαζί με αυτές της κοινωνίας, με πολλές νεοσύλλεκτες-ους της αστυνομίας τώρα να είναι ανοικτές για τη σεξουαλικότητά τες, ακόμα κι αν οι ανοιχτά ΛεΠΑΤ αστυνομικίνες-οι είναι ακόμα κάτι σπάνιο στα ανώτερα αξιώματα.

Όπως η Stonewall επισημαίνει, εν τούτοις, η αστυνομία πρέπει ακόμα να μεταφέρει-μεταγράψει ορθές πρακτικές απασχόλησης σε μια παγκόσμιας ποιότητας υπηρεσία στις ΛεΠΑΤ κοινότητες.

Προς το παρόν εξακολουθεί να είναι ένα λαχείο, αν τα θύματα της ΛεΠΑΤφοβίας θα λάβουν κατάλληλη υπηρεσία από την αστυνομία.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.1.10 και το μεταφράσαμε από την εφημερίδα Quardian. Στην http://browse.guardian.co.uk search?search=POLICE+FORCES+WIN+STONEWALL+APPROVAL+AS+%27GAY+FRIENDLY%27+EMPLOYERS&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search