23 Ιαν 2010

Ο δήμαρχος του San Diego, καταθέτει για την συνταγματικότητα του ΛεΠΑΤ γάμου

Ο δήμαρχος του San Diego, Jerry Sanders, κατέθεσε χθες ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου για το ΛεΠΑΤ γάμο και το πως άλλαξε γνώμη πάνω το θέμα.

Ο Jerry Sanders, του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ήταν αντίθετος με το ΛεΠΑΤ γάμο, αλλά άλλαξε γνώμη αφ’ ότου η κόρη του Λίζα του αποκάλυψε ότι ήταν λεσβία.

Εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Καλιφόρνια, το οποίο εξετάζει κατά πόσον η Πρόταση 8, η οποία απαγορεύει το ΛεΠΑΤ γάμο στην πολιτεία, είναι συνταγματική.

Με τη σύζυγο και την κόρη του στην αίθουσα, είπε στο δικαστήριο πως ήταν θερμός υποστηρικτής του Συμφώνου Συμβίωσης αλλά ήταν κατά του ΛεΠΑΤ γάμου μέχρι το 2007. Η κόρη του εργάστηκε στην προεκλογική του εκστρατεία το 2005, αλλά είπε πως ποτέ δεν είχε προσπαθήσει να τον πείσει να υποστηρίξει το ΛεΠΑΤ γάμο.

Αλλά η γνώμη του άλλαξε όταν σχεδίαζε να ασκήσει βέτο σε ένα φίλο σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για μια δίκη που υποστήριζε το ΛεΠΑΤ γάμο.

Ο Jerry Sanders είπε στο δικαστήριο ότι συγκλονίστηκε από το «βάθος της καρδιάς του» σε μια ΛεΠΑΤ συνάντηση για το ΛεΠΑΤ γάμο και την επόμενη μέρα, κάλεσε για μια συνέντευξη Τύπου, όπου με δάκρυα ανακοίνωσε ότι είχε αλλάξει άποψη.

Είπε: «Ήμουν απολύτως σοκαρισμένος στο βάθος της καρδιάς μου, από το βάθος των αισθημάτων... Αυτό που με τάραξε ήταν ότι είχα προκαταλήψεις».

Ο Jerry Sanders εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση από δικηγόρο της αντίθετης πλευράς. Ο οποίος είπε ότι η αντίθεσή του για το ΛεΠΑΤ γάμο και υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης δεν κάνει τις-τους ανθρώπους «φανατικές-ους», αλλά πρόσθεσε: "Πιστεύω πως έλεγαν ότι μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων δεν αξίζουν την ίδια μεταχείριση στις σχέσεις τες-τους».

Η Lee Badgett, καθηγήτρια οικονομολόγος του University of Massachusetts, κατέθεσε επίσης χθες. Είπε ότι τα ΛεΠΑΤ Σύμφωνα Συμβίωσης έχουν ισχύσει εδώ και πολύ καιρό, κάτι που επιτρέπει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια να τελέσουν γάμους και πως ο ΛεΠΑΤ γάμος δεν πρόκειται να βλάψει τον παραδοσιακό γάμο.

Οι δικηγόροι που υπερασπίζονται το ΛεΠΑΤ γάμο αναμένεται να ολοκληρώσουν και να προβάλλουν τους ισχυρισμούς τους αυτήν την εβδομάδα. Ένας ακόμη που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου είναι ο Ryan Kendall, ένας γκέι που αναγκάστηκε να υποστεί «πρώην-γκέι θεραπεία», σε μια προσπάθεια μεταστροφής του σε ετερό.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 20.1.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/20/san-diego-mayor-tells-gay-marriage-trial-he-was-prejudiced/