20 Ιαν 2010

Η Thomson, προωθεί τον ΛεΠΑΤ τουρισμό

Η κυρίαρχη τουριστική εταιρεία Thomson, έχει αναγγείλει ότι προωθεί ένα νέο φυλλάδιο διακοπών που στοχεύει στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια.

Η εταιρεία είναι η πρώτη εκ των σημαντικών τουριστικών εταιρειών και υπόσχεται ότι όλα τα ξενοδοχεία στο φυλλάδιο «Ελεύθερη Συλλογή» έχουν δώσει τη «Σφραγίδα της ΛεΠΑΤ άνεσης και αποδοχής».

Σύμφωνα με την Thomson, μέσω του συστήματος πιστοποίησης- διαπίστευσης το προσωπικό τής ίδιας της εταιρείας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων έχει εκπαιδευθεί για να αποκριθεί καταλλήλως στα ΛεΠΑΤζευγάρια, όπως το να μην υποθέσουν ότι δεν θα θελήσουν μονά κρεβάτια.

Οι σύμβουλοι διακοπών θα προσφέρουν προτάσεις-συμβουλές για τις καλύτερες παραλίες, μπαρ και εστιατόρια και πού μπορούν να βρουν μια περιοχή με ΛεΠΑΤ ζωή-σκηνή.

Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε επτά ΛεΠΑΤ φίλα προσκήμενους προορισμούς: Gran Canaria, Ibiza, Λέσβο, Majorca, Mύκονο, Sitges, και Tenerife. Μερικοί προρισμοί είναι μόνο για λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς και μερικοί μόνο για γκέι, αμφισεξουαλικούς και τρανς.

Τα ζευγάρια που θα επισκέπτονται την Ibiza (νησί της Ισπανίας) μπορούν να κανονίσουν μια αναπαράσταση τελετής γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης, συμπληρωνοντάς την με μια λιμουζίνα για την μεταφορά και ένα εορταστικό γεύμα.

Η διευθύντρια Philippa Morgan της Καινοτομίας Thomson είπε σε ένα δελτίο τύπου: «Αυτή είναι μια σημαντικά συναρπαστική έναρξη για την Thomson. Υπάρχει σίγουρα όρεξη στην αγορά για τις ΛεΠΑΤ φιλικές διακοπές με ασφάλεια και ψυχική ηρεμία, που γίνονται κατορθωτές μόνο μέσω μιας μεγάλης τουριστικής-ταξιδιωτικής εταιρείας όπως η Thomson.

«Η αιτία που λάβαμε αυτή τη προσέγγιση οφείλετε στο γεγονός ότι η έρευνα έχει δείξει πως τρεις στις τέσσερεις ΛεΠΑΤ παραθερίστριες που έλαβαν μέρος στην έρευνα πιστεύουν ότι τα (προτεινόμενα) ξενοδοχεία είναι πράγματι φιλόξενα».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 19.1.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/01/19/mainstream-holiday-operator-to-cater-for-gay-couples/