1 Μαρ 2010

Ιεράρχες αφορίζουν τον Έλτον Τζων

Ιεράρχες αφορίζουν τον Ελτον Τζον

Για «κατακάθι της κολάσεως» κάνει λόγο ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ενώ «σκληρές» θέσεις κατά του λεσβιασμού, ομοφυλοφιλίας εκφράζει και ο Πειραιώς Σεραφείμ

Το... «ανάθεμα» στον διάσημο Βρετανό τραγουδιστή Ελτον Τζον, που δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό «Parade» ότι ο Χριστός ήταν γκέι, ρίχνουν οι μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Πειραιώς Σεραφείμ.

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κάνει λόγο για άνθρωπο με «κουσούρια» και για «κατακάθι της κολάσεως». Ο κ. Αμβρόσιος μάλιστα παραθέτει και μια φράση πιστού, με την οποία όχι μόνο συμφωνεί, αλλά και... επαυξάνει: «Να σαπίσει το στόμα του!», είπε για τον Ελτον Τζον ο συνομιλητής του κ. Αμβροσίου και εκείνος προσθέτει «αμήν, από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί!»

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων μάλιστα υπερασπίζεται την άποψή του, λέγοντας: «τι θα εκάναμε π.χ. αν κάποιος έθιγε την τιμή και την υπόληψη του πατέρα μας ή της μάνας μας; Θα παραμέναμε σιωπηλές-οι, αν έλεγε τον πατέρα μας π..... ή τη μητέρα μας π......, τις γνωστές αισχρές λέξεις, που δεν μου επιτρέπεται ούτε να τις γράψω; Ακόμη και εγκλήματα έχουν σημειωθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι τα εγκλήματα τιμής, συχνά κατά το παρελθόν στην ανθρώπινη κοινωνία, τότε που οι άνθρωποι έλεγαν, ότι «η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει!».

Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος επικαλείται και το παράδειγμα του Προφήτη Ηλία που «από ιερή αγανάκτηση ωθούμενος, κατέσφαξε τους οκτακόσιους πενήντα ιερείς του Βάαλ και της Αστάρτης, ο δε Θεός τον εδικαίωσε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος συχνά εκφράζει «σκληρές» θέσεις κατά του λεσβιασμού, ομοφυλοφιλίας. Ο κ. Σεραφείμ μάλιστα αναφέρεται και στον γάμο του τραγουδιστή με τον επί χρόνια σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις κάνοντας λόγο για «άθεσμο» γάμο.

«Η εφιαλτική, εμετική και εν ταυτώ χυδαία και βάναυσα αποκρουστική δήλωσις του Βρετανού γκέι ποπ συνθέτη, μουσικού, Elton John, στο περιοδικό Parade των Η.Π.Α., ο οποίος έχει τελέσει και σχετικό άθεσμο «γάμο» μετ’ άρρενος και ο οποίος κατά τη συνήθη μέθοδο των πρωτογόνων λαών που απέδιδαν στο Θείο τα προσωπικά των πάθη και τις δικές τους αισχρότητες και διαστροφές, απεπειράθη να προσβάλει το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού» αναφέρει ο μητροπολίτης Πειραιώς.

Η δήλωση καταλήγει ως εξής: «Δικαιώνει απολύτως τον γνωστό εις την εγκληματολογική επιστήμη ορισμό περί του ψυχισμού του αρρενοθήλεος του μεγίστου Ιταλού εγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ο οποίος και γνωμοδότησε ότι ο αρρενοθήλυς κέκτηται «τον δυναμισμό του άρρενος και τη μοχθηρία του θήλεος, δεν έχει ουδεμία ηθική αναστολή και ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες».

Να σημειωθεί ότι για τη συνέντευξη του Eλτον Τζον είχε αντιδράσει και ο μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος, της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, λέγοντας: «Το γεγονός ότι τα παγκόσμια μέσα προβάλλουν τέτοιες διαστρεβλωμένες απόψεις φανερώνει το πόσο βαθιά ο σύγχρονος κόσμος βυθίστηκε στην αμαρτία».

Σε αμερικανικό περιοδικό
Τι δήλωσε ο διάσημος Βρετανός

«Ο Χριστός ήταν ένας συμπονετικός, πανέξυπνος γκέι που κατανοούσε τα προβλήματα του κόσμου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο τραγουδιστής σερ Ελτον Τζον στο αμερικανικό περιοδικό «Parade». «Προσπάθησε να είσαι λεσβία στη Μέση Ανατολή και είσαι σχεδόν νεκρή» είπε στην ίδια συνέντευξη.

Ο συνθέτης και τραγουδιστής Ελτον Τζον έχει πουλήσει στις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες της καριέρας του πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους και θεωρείται ένας από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Τον Δεκέμβριο του 2005 παντρεύτηκε τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις στο δημαρχείο του Ουίνδσορ, βάσει του τότε θεσπισθέντος νόμου που επέτρεψε την πολιτική ένωση ατόμων του ίδιου φύλου στη Βρετανία.

Δ. Τσαμπρούνης
Απάντηση στις αντιδράσεις

Σκληρή απάντηση στις εκκλησιαστικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Ελτον Τζον, δίνει μιλώντας στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος του «Athens Pride», της «ετήσιας παρέλασης» λεσβιών, γκέι, αμφι και τρανς δηλαδή, κ. Δημήτρης Τσαμπρούνης, ο οποίος μάλιστα είχε τελέσει το 2008 πολιτικό γάμο στην Τήλο με τον σύντροφό του. «Ο Χριστός για τους μαύρους είναι μαύρος, για τους λεπρούς, λεπρός και για τους ΛεΠΑΤ, ΛεΠΑΤ», είπε ο κ. Τσαμπρούνης.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.2.10 στην εφημερίδα Έθνος, γραμμένο από την Παρασκευή Βονάτσου στην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10431030

Μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά, όλη την συνέντευξη του Elton Jhon στο περιοδικό "Parade".
Εδώ παραθέτουμε το απόσπασμα των δηλώσεων του σε σχέση με τη θρησκεία.
"Νομίζω ότι ο Ιησούς ήταν συμπονετικός, υπερνοήμων γκέι ο οποίος κατανόησε τα ανθρώπινα προβλήματα. Στο σταυρό, συγχώρεσε τις-τους ανθρώπους που τον σταύρωσαν. Ο Ιησούς μας ήθελε να αγαπά και να συγχωρεί. Δεν ξέρω τι κάνει τις-τους ανθρώπους τόσο σκληρές-ους. Προσπαθήστε να είστε λεσβία στη Μέση Ανατολή - είσαι τόσο καλά όσο μια νεκρή".

Ένας ακόμη λόγος για να υπάρξει προσθήκη στον νόμο 927/1978-επονομαζόμενος αντιρατσισττικός, του σεξουαλικού προσανατολισμού.
Η αναγνώριση εγκλημάτων μίσους εκ μέρους του νομοθετικού σώματος θα συμβάλλει θετικά στην παύση τέτοιων υπερβάσεων. Ευαγγελία Βλάμη