19 Μαρ 2010

Επίσκοποι ισχυρίζονται ότι ο ΛεΠΑΤ γάμος υποθάλπτει το γάμο

Επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας επιτέθηκαν στο νομοσχέδιο για τον ΛεΠΑΤ Πολιτικό Γάμο-Σύμφωνο Συμβίωσης, πως "υπονομεύει" το γάμο.

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο επίσκοπος της Dromore, John McAreavey, ο επίσκοπος της Elphin, Christopher Jones και ο επίσκοπος της Ferns, Denis Brennan, ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι που αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τελετές για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα και «μέχρι έξι μήνες φυλάκιση ».

Το νομοσχέδιο περνά σήμερα από το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας. Θα χορηγεί δικαιώματα που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία, μισθώσεις κατοικιών, κληρονομική διαδοχή, του δικαίου των προσφύγων, των συντάξεων και της μετανάστευσης.

Ωστόσο, δεν θα παράσχει νομική υποστήριξη σε παιδιά που ανατρέφονται από Queer ζευγάρια και δεν θα επιτρέψει σε μη βιολογικές(κοινωνικές)-ους γονείς να παιδοθετήσουν τα δικά τους παιδιά.

Η εφημερίδα Irish Times αναφέρει ότι οι τρεις επίσκοποι δημοσίευσαν μια δήλωση με τίτλο Υποθέσεις Γάμου, η οποία είπε ότι οι ΛεΠΑΤ σχέσεις δεν θα μπορούν ποτέ να είναι ίσες με τις ετερό.

Είπε: "Ένα ΛεΠΑΤ ζευγάρι, δεν μπορεί να είναι η σύζυγος και ο σύζυγος. Ένα ΛεΠΑΤ ζευγάρι, δεν μπορεί να γεννήσει ένα παιδί μέσα από τη σεξουαλική πράξη που εκφράζει η αγάπη του γάμου.

"Οι ΛεΠΑΤ σχέσεις, από τη φύση τους, δεν μπορεί να θεωρηθούν ίσες με τον γάμο ή σχεδόν ίσες με τον γάμο".

"[Το νομοσχέδιο] αγνοεί το μοναδικό και κατάλληλη θέση των συζύγων, η θέση των μητέρων και των πατέρων, και ιδίως τα δικαιώματα των παιδιών, που αξίζουν από την κοινωνία μια σαφή κατανόηση του γάμου κατά την ανάπτυξή τους με τη σεξουαλική ωριμότητα".

"Πρόσθεσαν ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί θεμελιώδη επανάσταση στην κατανόηση του γάμου και της οικογένειας και δεν μπορεί να παραμείνει αδιαμφισβίτητη-αδιαφιλονίκητη".


Πρόσθεσαν ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί θεμελιώδη επανάσταση στην κατανόηση του γάμου και της οικογένειας και δεν μπορεί να παραμείνει αδιαμφισβίτητη-αδιαφιλονίκητη".

Ο επίσκοπος Jones είπε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης πως "ανησυχεί πολύ" για το νομοσχέδιο και ότι ο ίδιος και άλλοι επίσκοποι εξετάσαν το ενδεχόμενο να αναλάβουν Συνταγματική δράση για το αν πρέπει να γίνει νόμος.

Είπε: «Ανησυχούμε πραγματικώς πολύ για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο Πολιτκού Γάμου πρόκειται να υπονομεύσει τον γάμο με την παροχή όλων των δικαιωμάτων του γάμου στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια, εξισώνοντας τον Πολιτικό Γάμο των ΛεΠΑΤ ζευγαριών με τον ετερό σε γάμο".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Dermot Ahern αρνήθηκε το αίτημα των θρησκευτικών ηγετών να περιλαμβάνει μια πίστη-υπόσχεση "opt-out" για όσες-ους ιερείς αρνηθούν την εκτέλεση των τελετών.

Οι επίσκοποι ισχυρίστηκαν ότι " οποία-ος αρνείται συνειδητά να πραγματοποιήσει μια τέτοια [πολιτικού γάμου] τελετή θα αντιμετωπίζει πρόστιμο και μέχρι έξι μήνες φυλάκιση».


Δήλωσαν τα εξής: «Χριστιανές-οι, Εβραίες-οι και Μουσουλμάνες-οι ή οποιαδήποτε άλλη-ος που αρνείται να διαθέσει αίθουσες και άλλες παροχές που διατίθενται για μια γιορτή ή μια δεξίωση, σε ΛεΠΑΤ ζευγάρια θα αντιμετωπίσει δίωξη και την επιβολή προστίμων».

Το νομοσχέδιο υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο στο νομοθετικό σώμα του κοινοβουλίου-Dail, τον Ιανουάριο. Θα πάει τώρα σε μια επιτροπή για περαιτέρω εξέταση.

Οι ΛεΠΑΤ ομάδες χαιρέτισαν την "ταχεία" πρόοδο της νομοθεσίας, αλλά εξακολουθούν να αναφέρουν ανησυχίες ότι δεν αναγνωρίζει τα παιδιά των ΛεΠΑΤ γονιών.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 16.3.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/16/irish-catholic-bishops-say-civil-partnerships-bill-will-undermine-marriage/