18 Μαρ 2010

Ισπανικό δικαστήριο επέβαλε ασφαλιστικά μέτρα για ΛεΠΑΤφοβία

Ένα δικαστήριο στην Sabadell, της Barcelona, διέταξε τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα-ένταλμα αποστασιοποίησης που εκδίδεται στην Ισπανία, λόγω της Lgbtφοβίας

Η διαταγή εκδόθηκε κατά μιας ομάδας αγοριών ηλικίας 16-18 ετών, τα οποία επιτέθηκαν σε ένα νεαρό άνδρα σε μια περιοχή της πόλης το 2004, η διαταγή εκδόθηκε επειδή το θύμα δεν έχει επιστρέψει για να ζήσει στην περιοχή έξι χρόνια τώρα.

Τα νεαρά αγόρια απαγορεύεται επίσης να πλησιάσουν πιο κοντά από 300 μέτρα το σπίτι του θύματος, επιβλήθηκε να μην έχουν κανενός είδους επικοινωνία μαζί του και επίσης πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο, αν και το ποσό δεν έχει ορισθεί.

Είναι η πρώτη φορά που η Lgbtφοβία εξισώθηκε με την ενδοοικογενειακή βία σε ισπανικό δικαστήριο. Η απόφαση-διαταγή ήρθε ως μέρος μιας σειράς αιτήσεων διαπραγμάτευσης, οι οποίες μετά την υπόθεση είχαν ανασταλεί επανειλημμένως στο παρελθόν. Οι ΛεΠΑΤ ομάδες της Catalan, χαιρέτισαν την απόφαση.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 16.3.10 και το μεταφράσαμε από την http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_25441.shtml#ixzz0iWWvBIbX