20 Μαρ 2010

Ο Πάπας ζητά συγνώμη για την σεξουαλική κακοποίηση

Πάπας: Ζητά συγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα, σε επιστολή του, ο πάπας Βενέδικτος από τα θύματα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από Ιρλανδούς ιερείς, επισημαίνοντας ότι αισθάνεται «ντροπή και τύψεις».

«Έχετε υποφέρει και πονέσει και λυπούμαι ειλικρινά», ανέφερε στην επιστολή, η οποία απευθύνεται στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιρλανδούς ιερείς.

Ανακοίνωσε ακόμη, την έναρξη έρευνας στις ιρλανδικές επισκοπές, στα ιεροδιδασκαλεία και στα θρησκευτικά τάγματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ενώ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι προτίθεται να συναντηθεί με τα θύματα για να τις-τους ζητήσει από κοντά συγγνώμη.

Την ίδια ώρα, έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αποκαλύπτει ότι η γερμανική Καθολική Εκκλησία διεξάγει έρευνα σχετικά με περισσότερες από 250 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς, που έχουν διαπραχθεί από τη δεκαετία του ΄50.

Από αυτές, περίπου οι 160 καταγγελίες σχετίζονται με το Τάγμα των Ιησουϊτών. Στα τέλη Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις μαθητριών-ων σε γερμανικό κολέγιο του Τάγματος κι έκτοτε όλο και περισσότερα θύματα έχουν δημοσιοποιήσει τις εμπειρίες τους.


Το άρθρο το βρήκαμε στην 20.3.10 στην εφημερίδα τα Νέα στην http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4566225