15 Μαρ 2010

Αναγνώρισε την ΛεΠΑΤ παιδοθεσία το Ανώτατο Δικαστήριο της Σλοβενίας

Αιτία διαχωρισμού μεταξύ βουλευτίνων-ων η ΛεΠΑΤ παιδοθεσία κατά την Συζήτηση της Νομοθεσίας του Οικογενειαού Δικαίου.

Ljubljana, 3 Μαρτίου (STA) – Η Βουλή ήταν βαθιά διχασμένη την Τρίτη 2.3.10, όπως διαφάνηκε στη ψηφοφορία με 46 ψήφους υπέρ και 38 με την κατάθεση από την κυβέρνηση της νομοθεσίας του Οικογειακού Δικαίου κατά την πρώτη ανάγνωση, σε συνδυασμό με την άκρως αμφιλεγόμενη διάταξη που να επιτρέπει την ΛεΠΑΤ παιδοθεσία, που η αντιπολίτευση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα την αμφισβητήσει ζητώντας δημοψήφισμα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο Δέχτηκε τη ΛεΠΑΤ παιδοθεσία

Λιουμπλιάνα, 5 Μαρτίου (STA) – Η πραγματικότητα πλησιάζει για τις αντιπάλες-ους της προτεινόμενης νέας νομοθεσίας του Οικογενειακού Δικαίου, η οποία νομιμοποιεί τη ΛεΠΑΤ παιδοθεσία. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση των ΗΠΑ η οποία επέτρεψε σε λεσβιακό ζευγάρι με διπλή ΗΠΑ-σλοβενική υπηκοότητα να παιδοθετήσει ένα κορίτσι στην Αμερική, κάνοντας το ζευγάρι νόμιμες γονείς του κοριτσιού στη Σλοβενία, καθώς, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης σήμερα Παρασκευή 5.3.2010.


Τα άρθρα τα βρήκαμε στις 5.3.10 και τα μεταφράσαμε από την Slovenian Press Agency-STA, στην http://www.sta.si/en/vest.php?id=1486503 και στην http://www.sta.si/en/vest.php?id=1487933