29 Μαρ 2010

"Μικροπεπή κουτσομπολιά" η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Πάπας: «Δεν θα με φοβήσουν μικροπρεπή κουτσομπολιά»

Ο Πάπας Βενέδικτος ζήτησε από τους πιστούς να μην εκφοβίζονται από τους επικριτές του, επισημαίνοντας ότι η πίστη του έδωσε το κουράγιο να αντιμετωπίσει τα «μικροπρεπή κουτσομπολιά», αναφερόμενος στο σκάνδαλο συγκάλυψης σεξουαλικών κακοποιήσεων που αντιμετωπίζει ο ίδιος και το Βατικανό.

Ο Πάπας κατηγορείται ότι γνώριζε για τις κακοποιήσεις 200 παιδιών από Αμερικανό ιερέα και παρόλα αυτά παρέμεινε άπραγος. Ο Αρχιεπίσκοπος του Γουεστμίνστερ υπερασπίστηκε τον Πάπα, επισημαίνοντας ότι εισήγαγε νόμους για την προστασία των παιδιών.

Μιλώντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ο Πάπας δεν αναφέρθηκε άμεσα στο σκάνδαλο αλλά δήλωσε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς ότι ο Θεός τον βοήθησε να κερδίσει το "κουράγιο να μην επιτρέψει στον εαυτό του να τον εκφοβίσουν τα μικροπρεπή κουτσομπολιά της κοινής γνώμης".

Κατά τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, ο 82χρονος Πάπας επεσήμανε ότι ο άνθρωπος πολλές φορές πέφτει στα "χαμηλότερα, πιο χυδαία επίπεδα" και βυθίζεται "στο βάλτο της αμαρτίας και της κακοήθειας".

Ο Πάπας απολογήθηκε προ ημερών στα θύματα κακοποίησης προσθέτοντας ότι αναγνωρίζει την αίσθηση προδοσίας που αισθάνονται.

Εφημερίδα του Βατικανού αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αποτελούν προσπάθειες να σπιλωθεί ο Πάπας.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 29.3.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=146489