30 Μαρ 2010

Ουάσιγκτον ισότητα γάμου

Ο γερουσιαστής Bennett στην τροπολογία της νομοθεσίας για την υγεία στην Ουάσιγκτον, που προσπάθησε να αφαιρέσει την ισότητα του γάμου, νικήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ψηφοφορία του ίδιου του τού κόμματος.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου, στην τροποποίηση της νομοθεσίας της υγείας πρότεινε μια συμφιλίωση ο γερουσιαστής Robert Bennett της Utah που είχε αφαιρεθεί από το Διαμέρισμα της Κολούμπια από την προσφάτως ψηφισθήσα νομοθεσία περί ισότητας του ΛεΠΑΤ γάμου και πίεσε για δημοψήφισμα, ηττήθηκε με ψήφους 59 υπέρ και 36 κατά.

Μόνο δύο Ρεπουμπλικανικές γερουσιαστίνες, η Olympia Snowe και η Susan Collins, από την Maine και οι δυο, ξεπέρασν τη γραμμή του κόμματος που ζητούσε να καταψηφίσουν την τροπολογία (η ψηφοφορία ήταν για να μην παραμείνει η ισότητα του γάμου ανέπαφη). Δύο ανεξάρτητοι γερουσιαστές, ο Bernie Sanders του Βέρμοντ και Joseph Lieberman του Κοννέκτικατ, επίσης, ψήφισαν όχι. Όλες-οι γερουσιαστίνες του Δημοκρατικού κόμματος ήταν παρούσες-ντες ψήφισαν όχι (στην τροποποίηση που θα αφαιρούσε την ισότητα του γάμου).


Το άρθρο το βρήκαμε στις 25.3.10 και το μεταφράσαμε, από αμερικανικό περιοδικό Advocate στην http://www.advocate.com/News/Daily_News/2010/03/25/Antigay_DC_Marriage_Senate_Amendment_Defeated/