30 Μαρ 2010

«Τέντωσε τα χέρια του μπροστά και πυροβόλησε»

Για την Τετάρτη μετά το Πάσχα διακόπηκε η δίκη για τον φόνο του Αλ. Γρηγορόπουλου
«Τέντωσε τα χέρια του μπροστά και πυροβόλησε»

Κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας για τον Επ. Κορκονέα

«Έβγαλε το όπλο, τέντωσε τα χέρια του μπροστά, σχεδόν στην ευθεία, απέναντι από τα άτομα και πυροβόλησε» κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, Ευάγγελος Ζέρβας αναφερόμενος στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη δίκη για τη μοιραία νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 όταν δολοφονήθηκε ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Ο μάρτυρας είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε επίθεση σε βάρος των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη ενώ δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό που να δικαιολογεί τρόμο.

Ακόμη, κατέθεσε ότι δεν άκουσε κανένα από τους δύο αστυνομικούς να προειδοποιεί ότι θα κάνει χρήση όπλου.

"Δεν υπήρχε τίποτα απειλητικό πριν πυροβολήσει. Δεν είχε πέσει μολότοφ. Αμέσως μετά τους δύο πυροβολισμούς τους είδα να κάνουν μεταβολή και να φεύγουν περπατώντας ήρεμα" είπε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Ζέρβας.

Την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα συνεχιστεί η δίκη των ειδικών φρουρών στην Άμφισσα, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Ο ανήλικος στενός φίλος του θύματος, ο οποίος ήταν δίπλα του την ώρα που δολοφονήθηκε αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη. Η μαρτυρία του μαθητή θεωρείται βασική για την υπόθεση.

------------------------------------------------------

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, φίλου του Αλέξανδρου
Νέα αυτοψία ζητά η πολιτική αγωγή για την υπόθεση Γρηγορόπουλου

Αίτημα για αυτοψία στον χώρο όπου φονεύθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, με παρόντες όλους τους παράγοντες της δίκης ζήτησε η πολιτική αγωγή, ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η θέση θύματος και θύτη. Νωρίτερα, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας φίλος του θύματος, ο οποίος επέμεινε ότι τι σημείο στο οποίο βρισκόταν ο Αλ. Γρηγορόπουλος όταν χτυπήθηκε από τη σφαίρα ήταν εκείνο που καταγράφεται και στην έκθεση αυτοψίας.
Ο μαθητής βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος και είναι ένα από τα δύο παιδιά που τον έπιασαν λίγο πριν ξεψυχήσει. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε για ακόμη μια φορά ότι ο μάρτυρας είναι αναξιόπιστος, αφήνοντας υπόνοιες συνεργασίας με τη μητέρα του θύματος.

Αντιθέτως, η πολιτική αγωγή, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτήρισαν τη μαρτυρία συγκλονιστική, υποστηρίζοντας ότι ο μαθητής έδωσε μάθημα ευθύνης και ευθύτητας.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν δεχτεί καμία πρόκληση. Δήλωσε επίσης, ότι η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο, κυρίως από μαθητές και φοιτητές και ότι όταν πυροβολήθηκε ο Αλέξανδρος βρισκόταν σχεδόν απέναντι από τους αστυνομικούς.

Όσον αφορά στο αίτημα για τη διεξαγωγή νεάς αυτοψίας, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στη διάρκεια της δίκης.


Τα άρθρα τα βρήκαμε 30.3.10 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία γραμμένα από την Κατερίνα Κατή στην http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=146893 και το δεύτερο στις 29.3.10 στην http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=146581