17 Μαρ 2010

Η Cynthia Nixon κέρδισε το Βραβείο Vito Russo

Η Cynthia Nixon και οι τηλεοπτικές παρουσιάστριες Rachel Maddow και Joy Behar τιμήθηκαν το βράδυ της 13.3.10 στα 21α βραβεία της ΛεΠΑΤ ομάδας GLAAD για τα μέσα ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη.

Η Behar κατέκτησε την κορυφαία τιμή, το Εξέχον Βραβείο στα ΜΜΕ, για την εκπομπή "Joy Behar Show", για την οποία είπε η GLAAD, πως έχει δείξει "ισχυρή δέσμευση" για την εκπαίδευση του κοινού για τη ζωή των ΛεΠΑΤ.

Την παραλαβή του βραβείου από την δημοσιογράφισα Meredith Vieira, η Joy Behar ευχαρίστησε την ΛεΠΑΤ κοινότητα για την υποστήριξη της προς την ίδια ως την πιο αναγνωρίσημη κωμικό.

Η ηθοποιός Cynthia Nixon που έγινε γνωστή από την σειρά Sex and the City, η οποία είναι λεσβία, κέρδισε το Βραβείο Vito Russo για την εκστρατεία της για τον γάμο και το δικαίωμα παιδοθεσίας.

Η Cynthia Nixon είπε στην ομιλία της για την αποδοχή του βραβείου: "Το να εκ-δηλώσω δημόσια το ότι είμαι λεσβία, δεν ήταν δύσκολο το 2004. Αλλά αν ήταν το 1994; Τι θα έκανα; Ποτέ δεν θα το μάθω. Η διαφορά μόλις μιας δεκαετίας είναι ένα τελείως διαφορετικό σύμπαν".

"Το να δηλώσω δημόσια ότι είμαι λεσβία δεν ήταν δύσκολο για μένα, λόγω της εργασίας πολλών ανθρώπων σε αυτή την αίθουσα, και λόγω του οράματος, την επιμονή και τις θυσίες των ανθρώπων, όπως ο Vito Russo, που δεν είναι πλέον μαζί μας, αλλά εξ’ αιτίας αυτού υπάρχει ένας τόπος-χώρος – ένας τόπος-χώρος μέσα στο οποίο είμαστε όλες-οι εμείς".

Η Rachel Maddow του MSNBC, τιμήθηκε για την εκπομπή της για την καταπολέμηση της αντι-ΛεΠΑΤ νομοθεσίας της Ουγκάντα, με τον τίτλο: «Ουγκάντα Αστειεύεσαι», ενώ ένα ειδικό βραβείο αναγνώρισης παρουσιάστηκε για το μιούζικαλ του Broadway «Τρίχες-Hair». Το βραβείο παρέλαβε ο ανοικτά γκέι, Gavin Creel, ηθοποιός του μιούζικαλ «Τρίχες-Hair».

Η Beth Marengo παραγωγός της εκπομπής «American Morning» του CNN και ο 11χρονος Will Phillips βραβεύτηκαν με το Εξέχον-διακεκριμένο Τμήμα της Δημοσιογραφίας στη Τηλεόραση, «Γιατί ο Will δεν θέλει να δώσει Πίστη-Υποταγή», σχετικά με άρνηση της δέσμευσής του να δώσει Πίστη-Υποταγή στη σημαία έως ότου οι ΛεΠΑΤ να έχουν πλήρη ισότητα.

Σε μια θαραλέα ομιλία που προκάλεσε μόνιμη επευφημία, θα πει: "Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένες πολιτικές καταστολής που καθιστούν δύσκολη τη δράση, ωστόσο η έλλειψη ισότητας για μερικές-ους είναι η έλλειψη ισότητας για όλες-ους και νομίζω ότι είναι καιρός για όλες-οι να γίνουμε ίσες-οι".

Η ταινία «Little Ashes» κέρδισε το βραβείο Limited Release ταινίας, *Α ενώ η ταινία «Brothers and Sisters» τιμήθηκε ως η καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά.

Άλλες δύο τελετές απονομής θα διεξαχθούν αργότερα εντός της χρονιάς ώστε να μοιραστούν επιπλέον τα βραβεία.


*Βραβείο Vito Russo: στην Cynthia Nixon
*Εξέχον Βραβείο ΜΜΕ: στην Joy Behar
*Βραβείο Ειδικής Αναγνώρισης: "Hair"
*Εξέχουσα ταινία-Limited Release: "Little Ashes"
*Εξέχουσα Δραματική Τηλεοπτική Σειρά: "Brothers & Sisters"
*Εξέχον Επισόδειο Talk Show: «Η Ellen DeGeneres και η σύζυγός της, Portia de Rossi» στην εκπομπή, The Oprah Winfrey Show.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 15.3.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/15/cynthia-nixon-and-rachel-maddow-win-glaad-awards/

*Α Η Περιορισμένη έκδοση- Limited release, είναι ένας όρος της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου για μια κινηματογραφική ταινία που παίζει σε επιλεγμένα λιγοστά θέατρα σε όλη τη χώρα (συνήθως σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες).

Η Περιορισμένη έκδοση- Limited release, χρησιμοποιείται συχνά για να μετρηθεί ο θαυμασμός-έλξη του ανεξάρτητου κινηματογράφου - ιδιαίτερα των ντοκιμαντέρ και των ταινιών τέχνης. Μια κοινή πρακτική των μεγάλων στούντιο ταινιών είναι να δίνουν μια υψηλών προσδοκιών και με κριτικό πνεύμα-πιστοποίηση στις ταινίες Limited release, κάθε Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ, όπως ορίζονται από τους κανόνες που περιγράφονται από την Ακαδημία. Την επεξήγηση την μεταφράσαμε από την http://en.wikipedia.org/wiki/Limited_release.
Στην φωτογραφία είναι η κα Rachel Maddow