19 Μαρ 2010

Η Florida συζητά την απαγόρευση της ΛεΠΑΤ παιδοθεσίας

Το νομοθετικό σώμα στην αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα συζήτησε την απαγόρευση παιδοθεσίας από ΛεΠΑΤ ζευγάρια, για πρώτη φορά σε 33 χρονιές.

Οι τροπολογίες που εισήχθησαν, από τη Βουλή και τη Γερουσία στις 9.3.10 αν και οι δύο είχαν αποσυρθεί πριν από την ψηφοφορία.

Η Florida επιτρέπει στις ΛεΠΑΤQ γονείς να είναι ανάδοχες-οι παιδιών, αλλά δεν μπορούν να παιδοθετήσουν. Είναι το μόνο κράτος στις ΗΠΑ που έχει μια τέτοια νομοθεσία.

Στη Γερουσία, μια τροπολογία προστέθηκε στο νομοσχέδιο η οποία θα απαγορεύει στα παρακτορεία παιδοθεσίας τις διακρίσεις σε βάρος ατόμων που κατέχουν όπλα.

Η γερουσιαστίνα του Δημοκρατικού κόμματος, Nan Rich δήλωσε ότι δεν σημαίνει πως η ιδιοκτησία ενός όπλου θα κάνει κάποια-ον κακή-ο γονέα, και, επιπλέον, ότι η απαγόρευση των ΛεΠΑΤQ ζευγαριών από την παιδοθεσία ήταν μια "πολύ πιο σοβαρή ανισότητα".

Η γερουσιαστίνα Nan Rich προσπαθεί, εδώ και τέσσερεις χρονιές για την άρση της απαγόρευσης.

Η ίδια είπε: «Ξέρω ότι η τροπολογία αυτή δεν πρόκειται να περάσει σήμερα και ότι οι διακρίσεις κατά της παιδοθεσίας της Φλόριντα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σήμερα.

«Έχουν περάσει ήδη τέσσερεις χρονιές χωρίς να έχει υπάρξει καμιά συζήτηση για το θέμα αυτό σε οποιαδήποτε άλλη επίσημη διαδικασία Γερουσίας σε οποιαδήποτε επιτροπή της Γερουσίας και έχουν περάσει 33 χρονιές από τότε που το θέμα αυτό έχει συζητηθεί σε αυτή την αίθουσα. Είναι καιρός να κάνουμε κάτι για αυτό».

Ένα εφετείο αναμένεται να αποφανθεί κάποια ημέρα για μια υπόθεση που αφορά ένα γκέι άντρα στη Φλόριντα στον οποίο θα επιτρέψει το δικαστήριο να παιδοθετήσει τα παιδιά που ήδη είναι ανάδοχος.

Ο Martin Gill και ο συντροφός του έχουν τη φροντίδα δύο μικρών αγοριών από το 2004. Τα οποία εξακολουθούν να ζουν με το ζευγάρι, αλλά οι δικηγόροι του κράτους επιχειρούν να έχουν την έγκριση για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 18.3.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/18/florida-debates-gay-adoption-ban/