2 Μαρ 2010

Ο Gordon Brown δεσμεύτηκε για τα Queer δικαιώματα

O Gordon Brown υποσχέθηκε να σταθεί στις ΛεΠΑΤQ «μέχρι να επιτευχθεί η δικαιοσύνη».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, διότι η κυβέρνηση «πολέμησε μαζί» με την ΛεΠΑΤQ κοινότητα.

Μιλώντας σε δεξίωση στη Downing Street 10 (πρωθυπουργική κατοικία) στις 24.2.10, υποσχέθηκε να μην εγκαταλείψει την εκστρατεία.

"Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας, τη δέσμευσή μου, τη δέσμευση της κυβέρνησης να στέκεται δίπλα σε όλες-ους σας μέχρι το πλήρες φάσμα των δικαιωμάτων των ΛεΠΑΤQ να επιτευχθεί", είπε.

«Όταν ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση αυτό το ταξίδι, οι ανθρώποι είπαν πως τα κοινά όνειρα που είχαμε μαζί ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν».

Ο κ. Μπράουν έκανε λόγο για τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την τελευταία δεκαετία, όπως η άρση της απαγόρευσης για τις λεσβίες και γκέι να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, για την νομιμοποίηση ΛεΠΑΤQ Γάμου-Συμφώνου Συμβίωσης και παιδοθεσίας.

Είπε: "Τα κάναμε όλα αυτά και περισσότερα, επειδή σταθήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί".

"Επιτρέψτε μου να σας υποσχεθώ ότι δεν θα υποχωρήσω στο ζήτημα του αγώνα για δικαιοσύνη μέχρι δικαιοσύνη να επιτευχθεί".

"Ο δρόμος προς την ισότητα είναι πάντα μακρύς και είναι πάντα σκληρός και είναι πάντα δύσκολος".

"Αλλά όσο ο Harriet (Harman), εγώ και άλλες-οι υπουργοί είναι σε θέση να συνεργαστούν μαζί σας, σας υπόσχομαι ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να περπατήσετε το δρόμο προς την ισότητα και μόνες-οι".

Η δεξίωση δώθηκε από τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Σάρα για να γιορτάσουν έναν ιστορικό μήνα για τις ΛεΠΑΤQ.

Μελη των ενόπλων δυνάμεων συμμετείχαν, προς τιμήν των 10 χρόνων από την άρση της απαγόρευσης (συμμετοχής των Queer στις ένοπλες δυνάμεις), μαζί με διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων του κωμικού Paul O'Grady, του ηθοποιού Antony Cotton και Strictly Come Dancing judge Craig Revel Horwood.

Όταν ρωτήθηκε για τη σημασία της πρόσκλησης για την εκδήλωση στον αριθμό 10 για Queer, O'Grady είπε: «Καθώς ξυριζόμουν πριν, σκεφτόμουν ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Oscar Wilde».

"Δεν θα δεν είχε συμβεί ποτέ. Ακόμη και πριν από 20 χρόνια ήταν αδιανόητο".

Ο Cotton, που παίζει Sean Tully στην Coronation Street, δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό και πολύ ιδιαίτερο γεγονός για εμάς».

«Είμαστε πολύ τυχερές-οι σε αυτή τη χώρα κατά κάποιο τρόπο γιατί έχουμε τελικά το δικαίωμα να νυμφευόμαστε-παντρευόμαστε και να ζήσουμε με ισοτιμία».

"Αλλά, δυστυχώς, σε άλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τες-τους επειδή είναι αυτό που είναι. Αυτό είναι απαράδεκτο, έτσι η μάχη συνεχίζεται".

Ο κ. Μπράουν μίλησε για την «ευγνωμοσύνη» που οφείλει στο προσωπικό των Αγγλικών υπηρεσιών, όπως ανέφερε για τις καλεσμένες-ους.

Ο Lee Fadden, από την Leading Logs του Portsmouth, δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ περήφανος. Νομίζω ότι είναι ένα ορόσημο - να είμαστε στον αριθμό 10 και να γιορτάζουμε την LGBT ιστορία.

"Θα βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα περισσότερο ισότιμα".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 25.2.10 και το μεταφράσαμε, από την εφημερίδα Independent γραμμένο από την Paula Fentiman στην http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brown-makes-gay-rights-justice-pledge-1910189.html

Είναι προφανές ότι η ευθύνη για την προώθηση των Queer δικαιωμάτων ανήκει στην συντριπτική της πλειοψηφία της στα κόμματα. Ευαγγελία Βλάμη