14 Μαρ 2010

H λεσβία επισκόπισα, Mary Glasspool έλαβε την εκλογική επιβεβαίωση

H λεσβία Mary Glasspool, εκλέχθηκε βοηθός επισκόπισα στο Los Angeles, ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο στη διαδικασία επιβεβαίωσης.

Μια ανεπίσημη καταμέτρηση δείχνει πως έχει λάβει παραπάνω από την απαιτούμενη πλειοψηφία συγκατάθεσης ώστε να επιβεβαιωθεί ως επισκόπισα. Θεωρήθηκε ότι κάποια από ενορίες θα μπορούσε να αντιταχθεί στην επιλογή της εξ’ αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού της.

Η Προεδρίνα επισκoπισών, Katharine Jefferts Schori έχει ακόμη να πιστοποιήσει την καταμέτρηση.

Η Glasspool, προς το παρόν στη Maryland, χρειαζόταν 56 ψήφους υπέρ της για να επιβεβαιωθεί. Έλαβε 61.

Ο Επίσκοπος του Los Angeles, J Jon Μπρούνο, είπε στην Episocal News Service: "Ανυπομονώ για τις τελικές λιγοστές συναινέσεις των επισκόπων τις επόμενες μέρες, και να ευχαριστήσω για το γεγονός ότι εμείς, ως εκκλησία έχουμε κάνει ένα τολμηρό βήμα ακριβώς για αυτή τη δράση".

Η 56χρονη Glasspool, αναμένεται να λάβει το αξίωμα της επισκόπισας στις 15 Μαΐου. Αυτή θα είναι η δεύτερη λεσβία επισκόπισα.

Ζει με την σντρόφισά της από τη 1988 και έχει χειροτονηθεί εδώ και 28 χρόνια, έχοντας υπηρετήσει την κοινότητα στη Maryland, τη Massachusetts και την Pennsylvania.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 12.3.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/12/us-lesbian-bishop-receives-votes-for-confirmation/