10 Μαρ 2010

Αντι-Queer δηλώσεις της Selma Alikey Kavaf

Ο CARDIN και HASTINGS καταδικάζουν τον αντι-ΛεΠΑΤ λόγο μίσους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΗΠΑ. Ο Γερουσιαστής Benjamin L.Cardin (D-MD), Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και ο συμπρόεδρος του Κογκρέσου Alcee L. Hastings (D-MD) εξέφρασαν σήμερα τη διαφωνία τους με τις πρόσφατες αντι-ΛεΠΑΤQ δηλώσεις της Selma Alikey Kavaf , υπουργίνα της Τουρκίας που είναι υπεύθυνη για τις Γυναίκες και Οικογένειες.

Η Kavaf αποκάλεσε τον λεσβιασμό ομοφυλοφιλία ως "ασθένεια" που "πρέπει να θεραπεύεται-αντιμετωπίζεται" σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα. "Οι ξεροκέφαλες-στενοκέφαλες δηλώσεις τής υπουργίνας των Γυναικών και των Οικογενειών στην Τουρκία είναι ντροπή, και είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε.

Ως επακόλουθο των εν λόγω επιβλαβών δηλώσεων, οι εκλεγμένες-οι ηγέτιδες στην Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και να καταδικάσουν τέτοιο κραυγαλέο μίσος", είπε ο Cardin.

"Καλωσορίζω την είδηση ότι ο Τούρκος Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη διαφωνία του για τις δηλώσεις της Kavaf και υπογράμμισε την ανάγκη για μια πιο ανεκτική κοινωνία".

"Αυτού του είδους λόγος μίσους και η άγνοια δεν είναι ποτέ αποδεκτή και ποτέ δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές, πόσο μάλλον να διατυπώνονται από κάθε πολιτικές-ους ηγέτιδες", είπε ο Hastings.

"Η υπουργίνα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις της. Ως ηγέτιδα κυβέρνησης, αυτή θα πρέπει να γνωρίζει πως οι δηλώσεις της είναι κακό μήνυμα, το να είναι αποδεκτό να εισάγει διακρίσεις εις βάρος οποιασδήποτε ομάδας. Το μίσος δεν είναι ποτέ αποδεκτό".

"Ο πρόεδρος Cardin και ο συμπρόεδρος Hastings έχουν συχνά υποστηρίξει τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων και έχουν εργαστεί για την καταπολέμηση των μορφών μισαλλοδοξίας που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλες τις 56-χώρες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Επικοινωνία: Neil Simon 202.225.1901

Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.3.10 και το μεταφράσαμε από την Commision on Security & Cooperation in Europe-U.S. HELSINKI COMMISION, στην http://csce.gov/index.cfm?FuseAction=ContentRecords.ViewDetail&ContentRecord_id=872&ContentType=P&ContentRecordType=P και http://www.csce.gov/