11 Μαρ 2010

Η Tara Borelli της Lamda Legal

Η Tara Borelli είναι μία Εισαγγελέας Προσωπικού στο Δυτικό Περιφερειακό Γραφείο της Νομικής ομάδας Λάμδα, ενός από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους εθνικούς νομικούς οργανισμούς που έχει δεσμευτεί να επιτύχει την πλήρη αναγνώριση των πολιτικών δικαιωμάτων των ΛεΠΑΤ και των οροθετικών. Η Borelli προσχώρησε στη Νομική ομάδα Λάμδα τον Ιούλιο 2006, φέρνοντας μαζί την εμπειρία της από τις ρυθμίσεις του δικαίου των εταιρειών και την μη κερδοσκοπική νομική υπεράσπιση.

Έργο Borelli στην Νομική ομάδα Λάμδα έχει περιλάβει θέματα που αφορούν αιτήσεις χορήγησης ασύλου, την καταπολέμηση της νομοθεσίας της Ουάσιγκτον κατά των διακρίσεων, τις συνταγματικές απαιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων που επιδιώκουν παροχές για το Σύμφωνο Συμβίωσης στην Ουάσιγκτον, το Σύμφωνο Συμβίωσης στην νομοθεσία της Καλιφόρνιας και ζητήματα γονεϊκότητας.

Στον τομέα της αναγνώρισης σχέσεων, η Borelli εκπροσωπώντας παραϊατρικό πυροσβέστη και τον επικεφαλής 911 αποστολέα στην υπόθεση deGroen, et al. v. City of Bellevue, et al., καθώς και δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας στο Redmond που επιδιώκουν παροχές για συντρόφισες Συμφώνου Συμβίωσης από την εργοδοσία της πόλης τους. Και οι δύο υποθέσεις κατέληξαν σε συμφωνίες διακανονισμού με την παροχή ίσων οικογενειακών παροχών στις συντρόφισες-ους των εργαζομένων αυτών των πόλεων ». Η Borelli συνέβαλε επίσης τη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των συντροφισών Συμφώνου Συμβίωσης στην Καλιφόρνια, δίνοντας τις υπηρεσίες της ως συν-δικηγόρος ενώπιον Τετάρτου Περιφερειακού Εφετείου της Καλιφόρνια στην υπόθεση Ellis v. Arriaga, το οποίο αναγνώρισε δικαίωμα των συντροφισών Συμφώνου Συμβίωσης στην θεωρούμενη προστασία των συζύγων.

Η Borelli έχει υπηρετήσει ως λεκτόρισα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας Gould Σχολή Νομικών και αρθρογραφεί στη μηνιαία στήλη "Ρωτήστε Νομική ομάδα Λάμδα" στο περιοδικό Frontiers.

Η Borelli ξεκίνησε τη νομική σταδιοδρομία της ως συνεργάτιδα ασκήσεως προσφυγής με το γραφείο Los Angeles office of Proskauer Rose LLP, μια κορυφαία νομική εθνική εταιρεία, και στη συνέχεια εργάστηκε για την νομική εταιρεία για την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία Newman & Newman LLP στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον. Η Borelli έχει ασχοληθεί με τα ζητήματα του οικογενειακού δικαίου που αφορούν τη νεολαία ως Ανώτατο Στέλεχος Υπεράσπισης της Break the Cycle Σπάστε τον Κύκλο, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην ενδυνάμωση των νέων για να χτίσουν τη ζωή και τις κοινότητες δωρεάν από την ενδοοικογενειακή βία και τη βία της ερωτικής σχέσης.

Η Borelli έλαβε πτυχίο με άριστα- summa cum laude από το University of California, Davis, and her J.D. from Boalt Hall, στη School of Law at the University of California, στη Berkeley. Η Borelli είναι μέλος της State Bars *Α στη Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 10.3.10 και το μεταφράσαμε, από την Lamda Legal στην http://www.lambdalegal.org/about-us/staff/tara-borelli.html
*A Το μέλος της State Bars έχει δικαιοδοσία να επιβλέπει όλες τις δικηγορίνες-ους για την διεξαγωγή όλων των δικών και είναι υπεύθυνη για την βελτίωση της απονομής της δικαιοσύνης. Ευαγγελία Βλάμη