3 Απρ 2010

Η Αγγλία ίσως πιέσει το Γιβραλτάρ για το όριο ηλικίας συναίνεσης

Η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να πιέσει το Γιβραλτάρ για να εξισώσει την ηλικία συναίνεσης για τις-τους Queer και αν η περιφέρεια δεν αναλάβει δράση για την αλλαγή του νόμου.

Το Γιβραλτάρ επιτρέπει σήμερα στις ετεροφυλόφιλες-ους να κάνουν σεξ στα 16, αλλά η ηλικία συναίνεσης για ΛεΠΑΤ είναι 18. Το πρωκτικό σεξ είναι παράνομο μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Αυτό παραβιάζει τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα νομικά δικαιώματα και η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί αν η διαφορά παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των ΛεΠΑΤ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Gibraltar Chronicle, η Βρετανία θα μπορούσε να τροποποιήσει τη νομοθεσία της εν λόγω περιφέρειας για αυτό αν η περιφέρεια δεν κάνει το βήμα από μόνη της.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, δήλωσε: "Η Αγγλία έχει μια σύγχρονη και ώριμη σχέση με τις υπερπόντιες περιφέρειές της, η οποία περιλαμβάνει της επιτρέπουν να διαχειρίζεται τις υποθέσεις τες στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

«Έχουμε πάντοτε δηλώσει ότι εμείς θα προτιμούσαμε οι υπερπόντιες περιφεριακές κυβερνήσεις να τροποποιήσουν τη νομοθεσία τες, αντί να τροποποιηθεί από εμάς με διάταγμα του Συμβουλίου».

Το 2008, ο Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ότι η Βρετανία θα ενθαρρύνει την περιφέρειά της να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο ή την αποκατάσταση της ίδιας νομοθεσίας μέσω της τοπικής νομοθεσίας.

Είπε: "Ωστόσο, όταν είναι σαφές ότι η περιφερειακή κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να λάβει τα αναγκαία μέτρα, είμαστε έτοιμη, όπου είναι δυνατόν, να λάβουν μέτρα για να επανορθώσει την έλλειψη".

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ κατά της μείωσης της ηλικίας συναίνεσης για τις ΛεΠΑΤ δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Υποστηρίζει ότι το ζήτημα μπορεί να δικαιολογηθεί για την υγεία και θρησκευτικούς λόγους.

Εγγράφως, δήλωσε: «Η θρησκευτική πίστη παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινότητά μας και είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της κοινωνικής συνοχής της, η οποία θα υπονομευόταν».

Για την υγεία, δήλωσαν τα εξής: «διευρύνει το φάσμα των σεξουαλικών πρακτικών που μπορεί να δεσμευθεί με τις νέες-ους, ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση για να είναι σεξουαλικά ενεργές-οι και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρωκτικό σεξ φέρνει μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία από ότι ετεροφυλόφιλο σεξ».

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται επίσης ότι είναι διάκριση περισσότερο εις βάρος ετεροφυλόφιλων, παρά των ΛεΠΑΤ, καθώς και στα ετερό ζευγάρια απαγορεύεται εντελώς να κάνουν πρωκτικό σεξ.


Το άρθρο το βρήκαμε την 1.4.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/31/britain-could-force-gibraltar-to-adopt-equal-age-of-consent/